Van Rhijn Bouw in Katwijk omarmt de toekomst

Alles wijst erop dat 2021 een mooi jaar wordt voor Van Rhijn Bouw. Het Katwijkse familiebedrijf heeft mooie projecten afgerond. De orderportefeuille is goed gevuld. En een nieuwe generatie is er klaar voor om vanaf 1 januari 2021 leiding te geven aan het bouwbedrijf, dat in oktober 2021 vijftig jaar bestaat.

De broers Jaap en André van Rhijn en hun compagnon Helmut Schwaneberg zijn geleidelijk gebracht, zoals dat in voetbaltermen heet. De afgelopen jaren deden de nieuwe directieleden volop ervaring op in verschillende disciplines binnen het familiebedrijf. Coronajaar 2020 was een transitiejaar waarin de tweede generatie het werk overdroeg aan de derde generatie. En op 1 januari 2021 is de overgang dus officieel en wordt het eigendom en de leiding overgedragen.

Stabiele organisatie
“Maar we blijven doen wat we al deden,” zeggen de drie nieuwe directieleden: ontwikkelen, bouwen, renoveren en verbouwen. Zij doen dat aan de hand van een strategisch plan waarin begrippen staan als stabiliteit, duurzaamheid, ontwikkeling medewerkers, innovatie, efficiënte processen en hoge klanttevredenheid. Het motto dat ze aan het plan hebben gehangen is: ‘Van Rhijn Bouw omarmt de toekomst’.

Wat betekent dit in de praktijk? Helmut Schwaneberg maakt het concreet en zegt: “Omdat we vaak handjes tekort komen, kijken we hoe we ons werk zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Werken met het Building Information Model (BIM), dat we een aantal jaren geleden hebben geïntroduceerd, helpt daarbij. Met een BIM-regisseur en een BIM-modelleur die we hebben aangenomen, gaan we BIM verder doorvoeren in de organisatie. Tegelijkertijd kunnen we dan ook de keuzes die kopers maken, visueel maken. Zo zien ze nog beter hoe hun toekomstige huis vorm krijgt. En dat is belangrijk, want een huis kopen is een feestje. Daarnaast kunnen we onze zakelijke opdrachtgevers nog beter van dienst zijn, omdat er op elk moment (ook na oplevering) inzage is in het BIM-model waarin alle informatie staat die nodig is om het gebouw te realiseren, maar ook te onderhouden.”

Opleverpunten
Jaap van Rhijn vult aan: “Door dit soort ontwikkelingen, verbetert ook ons proces, waardoor we aan het eind van de rit opleverpunten voorkomen. Dit verhoogt de klanttevredenheid, wat ook een speerpunt van ons is. Ook gaan we klanten sneller en beter informeren over de bouw van hun huis. In verband hiermee hebben we een marketing/communicatiemedewerker aangenomen die zich hiermee gaat bezighouden.”

Een ander concrete zaak waarmee Van Rhijn Bouw bezig is en mee doorgaat, is het reduceren van de afvalstromen met 25 procent in 2023. “Samen met onderaannemers en onze leveranciers proberen we dit op gang te krijgen, want voor zoiets heb je de hele keten nodig. Overigens hebben we al veel gedaan aan duurzaamheid de afgelopen jaren. Het dak van ons in 2018 vernieuwde kantoor ligt vol met zonnepanelen, we hebben elektrische auto’s en fietsen en laadpalen voor bezoekers van ons pand. Binnenkort hebben we ook een elektrische bedrijfsauto die onze medewerkers kunnen gebruiken als ze naar een afspraak buiten de deur gaan.”

Gesprekken
Een laatste punt waarmee Van Rhijn aan de gang is, is de ontwikkeling van de medewerkers. Verantwoordelijk directielid André van Rhijn zegt hierover: “Twee keer per jaar praten we met onze medewerkers over wat ze willen bereiken en welke opleidingen ze daarvoor nodig hebben. Dat soort gesprekken hebben we ook met onze uitvoerende medewerkers, want ook op de lange termijn moeten zij inzetbaar zijn.”

“Er is veel in gang gezet de afgelopen jaren,” concluderen de nieuwe directieleden aan het eind van het gesprek. “We zijn volop aan het vernieuwen, de orderportefeuille is gevuld en de markt zit mee ondanks de coronacrisis. We gaan daarom vol vertrouwen 2021 in.”

De Monarch
Een grootschalig project van Van Rhijn Bouw is De Monarch in Hoofddorp. Het omvat een appartementengebouw met 97 appartementen en 141 parkeerplaatsen. Het appartementengebouw ligt centraal in Hoofddorp, aan de rand van de bestaande wijk Toolenburg. Het gehele project is onlangs opgeleverd aan belegger Bouwinvest, die de appartementen verhuurt.

De Horn
Een ander mooi visitekaartje van Van Rhijn Bouw is wijk De Horn in Rijnsburg die in opdracht van BPD Ontwikkeling is gerealiseerd. Tussen het Oegstgeesterkanaal en de Vliet, die door het centrum stroomt, verrijst een ruim opgezette wijk in oud-Hollandse stijl aan het water. In totaal komen er 176 woningen. De eerste twee fases zijn afgerond. De komende twee jaar wordt er nog gebouwd aan een appartementencomplex met 46 woningen en het project Cap Horn met 53 luxe woningen en villa’s. Dit laatste project is in opdracht van Sedos BV.

Directiewissel
De directieleden Jan en Hans van Rhijn en Jan van Duijn maken
op 1 januari 2021 plaats voor de derde generatie: de broers Jaap en André van Rhijn en Helmut Schwaneberg. Zij zetten het werk voort dat bijna vijftig jaar geleden, in oktober 1971, werd begonnen door Jan van Rhijn senior (de eerste generatie).

Jaap van Rhijn (36) wordt bij het familiebedrijf verantwoordelijk voor commercie en projectontwikkeling. Zijn broer André van Rhijn (30) stuurt financiën, IT, HR en de overige stafafdelingen aan. En Helmut Schwaneberg (36) wordt de eerst verantwoordelijke voor de productie en de renovatie- en onderhoudstak van Van Rhijn Bouw. De tweede generatie blijft op de achtergrond nog wel betrokken bij het bedrijf, onder andere bij de projectontwikkelingstak.

Van Rhijn Bouw
Valkenburgseweg 62
2223 KE Katwijk
T 071 401 60 41
I www.vanrhijnbouw.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam