Projecten van aannemersbedrijf A.G.J.C. van Breda: Duurzaam bouwen en verbouwen

Aannemersbedrijf A.G.J.C. van Breda heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de bouw van villa’s, maar ook onderhoud en renovatie zijn belangrijke activiteiten van het familiebedrijf uit Sassenheim, dat al meer dan honderd jaar bouwt. Eigenaar Jeroen van Breda belicht vier recente projecten waarbij hij vooral het element duurzaamheid aanstipt.

Nieuwbouw villa Sancta Maria, Noordwijk
In Noordwijk op de rand van het landgoed Sancta Maria is Van Breda in
september dit jaar gestart met de bouw van een luxe villa op een oppervlakte van circa 2000 m2. De ombouw bestaat uit een stalen frame. Het staal wordt bekleed met dikke OSB-platen, ook onder het rieten dak. Dit dikke pakket zorgt voor een perfecte isolatie, waardoor de warmte in de woning goed wordt vastgehouden. Opvallend detail: al het gebruikte hout voor de villa is duurzaam. Verder is er een 8 meter diepe stalen veranda met ingebouwde haard. Van daaraf hebben de bewoners een prachtig uitzicht over de omringende velden.

“Staal gaat lang mee, kan worden hergebruikt en is dus duurzaam,” merkt Jeroen van Breda op over de bouw. “Het gebruikte isolatiemateriaal is eveneens hoogwaardig. De OSB-platen zijn van resthout gemaakt; ook dat is duurzaam. Verder gebruiken we geen bakstenen en vermijden we zware materialen. Dat scheelt in transportbewegingen en ook dat is goed voor het milieu.”

Herenhuizen en villa’s in de Lindenhof, Lisse
In het centrum van Lisse bouwt Van Breda vier herenhuizen en twee typen villa’s: één statige villa en één in de vorm van een bollenschuur. De woningen in project Lindenhof worden energieneutraal en krijgen groene daken, groene hagen als afscheiding, voorzieningen in de gevel voor vogels en bijen, opvang van regenwater, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. De woningen zijn bovendien levensloopbestendig. De school die op het terrein stond, wordt gesloopt. Een deel van de stenen en het beton wordt vermalen en opnieuw gebruikt. Zo krijgt 80 procent van het materiaal een tweede leven.

Jeroen van Breda: “De gemeente Lisse stelde als eis dat de huizen duurzaam en groen moeten worden. Ook bij andere projecten bouwen we natuurlijk duurzaam, maar dit plan gaat een paar stappen verder. Opvallend detail is dat de villa’s de vorm hebben van een herenhuis, wat perfect past in de omgeving.”

Twee nieuwe villa’s in Poelmeer, Warmond
Na eerder al vier rietgedekte villa’s te hebben gebouwd in Warmond dichtbij natuurgebied Poelmeer en de Klinken-bergerplas, bouwt Van Breda nu op dezelfde plek nog eens twee villa’s. De bouw start naar verwachting in juli 2021. Een klein jaar later staat de oplevering gepland. Bijzondere details hier: de woningen, die op vijf minuten varen van de Kagerplassen liggen, krijgen een eigen haventje en optioneel is een botenhuis. Verder komt er een nieuwe brug.

Jeroen van Breda: “In de huizen zit alleen FSC-hout. Ook hier gebruiken we relatief licht materiaal, met dus een beperkt aantal transportbewegingen. Het verwarmen van de huizen gebeurt bij deze villa’s niet met behulp van aardwarmte maar met luchtwarmte. Uiteraard zijn de woningen gasloos en maken we gebruik van zonnepanelen. Hier kan dat omdat we pannendaken gebruiken. Bij rietgedekte villa’s is dat anders – daar leg je geen zonnepalen op het dak – maar dat kun je compenseren met meer isolatie of andere energiezuinige maatregelen.”

Renovatieproject in de Merellaan in Sassenheim
Villa’s bouwen is een specialiteit van aannemersbedrijf Van Breda, maar het uitvoeren van renovatieprojecten is een zeker net zo belangrijke activiteit. In de Sassenheimse Merellaan krijgt een woning uit 1963 een aanbouw van 80 m2. Tegelijkertijd wordt het huis aangepast aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. In september dit jaar startte de verbouwing, eind januari worden de werkzaamheden afgerond.

“We hebben het huis helemaal gestript en geïsoleerd, waardoor de stookkosten flink naar beneden gaan,” legt Jeroen van Breda uit. “Verder hebben we zonnepanelen op het dak gelegd. En al het sloopafval dat vrijkwam, zoals metaal, hout en steen, hebben we gescheiden afgevoerd, zoals bij al onze projecten. Ook bij renovatietrajecten kun je heel veel doen om van een bestaand huis een duurzaam huis te maken.”

Aannemersbedrijf A.G.J.C. van Breda
Industriekade 30
2172 HW Sassenheim
T 0252 21 24 55
I www.agjcvanbreda.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam