Het voordeel van een zakelijke tankpas

De kans is groot dat u als ondernemer over één of meer bedrijfsauto’s beschikt. Het hebben van een bedrijfswagen kan u veel voordeel opleveren, maar helaas komt er ook veel administratie bij kijken. Helemaal als u veel onderweg bent is de kans groot dat u wel eens een bonnetje kwijtraakt of vergeet. Erg begrijpelijk, maar ook zonde! Gelukkig kan tegenwoordig vrijwel elke ondernemer een mkb tankpas aanvragen waarna het gedoe met bonnetjes eindelijk verleden tijd is. Zo loopt u nooit meer aftrekposten mis, en ook de administratie wordt een stuk simpeler! Daarnaast brengen mkb tankpassen nog vele andere voordelen met zich mee. Welke dat zijn leest u hieronder.

Overzichtelijke maandelijkse factuur
Wie overstapt op een mkb tankpas ontvangt elke maand een overzichtelijke factuur waarop alle gemaakte autokosten samengevat staan. Zo ziet u in één oogopslag wat de gemaakte kosten zijn en kunt u deze simpel en snel opnemen in de administratie. Daarnaast ziet u direct wat u maandelijks betaald heeft aan Btw. U bespaart dus niet alleen tijd bij de administratie, maar ook bij de Btw-aangifte!

Niet alleen voor brandstof
Anders dan bij merkgebonden tankpassen kunt u met een universele tankpas voordelig tanken bij elke pomp. Daarnaast kunt u de tankpas ook gebruiken om andere autokosten te betalen en registreren. Denk aan parkeergeld en autowassen, maar ook kosten voor de APK en kleine onderhoudskosten kunnen afgerekend worden met de tankpas.

Extra voordeel
Met een universele tankpas kunt u al snel veel geld besparen op brandstofkosten. U kunt immers overal terecht met de tankpas, óók bij die ene goedkope onbemande pomp! Wat niet veel mensen weten is dat ze met een tankpas ook op andere autokosten kunnen besparen. De meeste tankpas-aanbieders hebben namelijk contracten met onderhoudsbedrijven zoals Kwikfit waar u vervolgens zonder afspraak langs kunt komen om gratis de ruitenwisservloeistof en/of motorolie bij te laten vullen. Ook kleine reparaties zoals het vervangen van een lampje kunnen hier gratis of tegen gereduceerd tarief geregeld worden. Dit lijken wellicht kleine bedragen per keer, maar op de lange termijn kan dit een fikse besparing opleveren! Door een tankpas te gaan gebruiken wordt de administratie niet alleen overzichtelijker, u bespaart ook nog eens een hoop tijd en geld. Als dat geen win-win situatie is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *