Subaru, een IJzersterk merk

Regelmatig rij ik langs de HAI (Hollandse Auto Importmaatschappij) in Rijnsburg en geniet altijd van de prachtige auto’s die zij altijd voor de deur hebben staan. Wie kent het bedrijf eigenlijk niet in de regio.

Minder vaak realiseer ik mij dat de HAI ook dealer is van het Japanse merk Subaru. Een klein automerk dat niet zo op ieders netvlies staat. Het eerste waar ik altijd aan denk als ik Subaru hoor, zijn de geweldige autosportsuccessen die behaald werden met die legendarische Subaru Impreza. 

U herinnert ze vast nog wel, die felblauwe sedans met goudkleurige velgen en enorme spoilers. Maar dat is historie, want ik realiseer mij dat dit merk na die tijd veel eigentijdse modellen heeft geïntroduceerd die met name in Azië en Amerika zeer succesvol zijn, met name door hun hoge kwaliteit en veiligheid. Na 10 jaar rijdt nog steeds 98% van alle Subaru’s. In Nederland is het merk altijd redelijk bescheiden gebleven wat verkoopaantallen betreft en daardoor wat onbekend is gebleven. Als u de moeite neemt om het productaanbod eens goed te bekijken dan komt u al snel tot een verrassend inzicht. Online is natuurlijk een mogelijkheid, maar mijn advies is eens binnen te lopen bij Max Laene van de HAI in Rijnsburg en hij zal u trots het productaanbod van Subaru presenteren, zoals de nieuwe uitvoering X-Explore van de Subaru Outback en u informeren over de vele internationale Veiligheid en Kwaliteit Awards die dit merk inmiddels op haar naam heeft staan.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *