Raakt ons hele land, of alleen het voetbal van God los?

Om eens lekker los te kunnen komen van al die corona-ellende, heeft minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten in haar wijsheid besloten dat er geen eiwitten meer in dierenvoer mogen. Dat konden die boeren en wij er, door de prijsverhogingen die deze maatregel met zich meebrengt, nog net bij hebben. 

Zij heeft er kennelijk verstand van, want, zegt ze, het is het een of het ander. Wel eiwit betekent dat er door de CO2 die dat veroorzaakt veel minder woningen mogen worden gebouwd. Nu is de minister zelf op een boerderij geboren, dus zij weet bij wijze van spreken niet eens wat het is om in een normale woning – waar onze kinderen naar snakken – op te groeien. 

Een andere grappige ontwikkeling die ons moet afleiden van het verdriet wat corona voor velen met zich meebrengt, werd veroorzaakt door ene Akwasi. U weet wel, die rapper die, onder het motto van ‘antiracisme’, ten koste van de veiligheid rond corona, heel Nederland opriep om geweld te gebruiken tegen Zwarte Piet. Een man dus zonder ethisch besef, laat staan verantwoordelijkheidsgevoel, die zijn bekendheid kennelijk te danken heeft aan het opruien van mensen. Ja, ook nog eens die vent wiens gekleurde voorvaderen tot de grootste slavenhandelaren ter wereld behoorden. Zo worden wij onder andere door hem en Black Lives Matter gechanteerd om onze excuses aan te bieden voor diezelfde slavenhandel, die een paar honderd jaar geleden plaatsvond en waar wij als nu levenden niet verantwoordelijk voor zijn. Wanneer als reactie daarop Johan Derksen in het satirische programma VI, zich bij een foto op tv van een Zwarte Piet afvraagt ‘zeker dat dat Akwasi niet is?’, zien vele aandachtvragers hun kans schoon om de moraalridder uit te hangen. Het nu al historische programma, werd gepresideerd door Wilfred Genee, die zijn kans volledig benutte, om 75 jaar na WOII te demonstreren hoe NSB’ers toen te werk gingen. Hij haalde in woord en beeld werkelijk alles uit de kast om Derksen tot zijn bekende satirische humor uit te lokken. Toen dat eindelijk gelukt was, acteerde Genee ogenschijnlijke verbazing. Wij mogen in dit land zogenaamd alles vinden en zeggen en Akwasi mag zelfs uitlokken tot een misdrijf. Maar na dat simpele grapje wordt het populaire tv-programma VI, dat zich overigens al jaren afzet tegen racisme, direct in de boycot gegooid door enige grootbedrijven en ons nationale voetbalteam. Laatstgenoemd heeft bij monde van aanvoerder Virgil van Dijk verklaard daar niet meer voor de camera’s te verschijnen. Bondscoach Ronald Koeman wist niet hoe gauw hij zich daarbij moest aansluiten. Excuus, maar ik ga hiervan over mijn nek. Vele van de spelers uit het Oranjeteam komen wel voor vele miljoenen euro’s of dollars uit voor de meest foute regimes. Evenals het a bloody shame is dat ze allemaal graag naar het WK in Qatar worden uitgezonden. Voetbalstadions die over de rug van arbeidsmigranten als slaven werden gebouwd, met honderden doden tot gevolg. John de Mol ligt nu nog in een stuip van het lachen door de extra naamsbekendheid die zijn programma VI zo internationaal aan aandacht heeft verkregen. Hij rekent al uit of dit format hem evenals Big Brother een paar honderd miljoen of gewoon een half miljard euro gaat opleveren. En Akwasi? Die had niet het lef om de uitnodiging te aanvaarden om in het opvolgende programma van VI te verschijnen, waar ieder zijn kans zou krijgen om zijn of haar mening over de ophef te spuien. Het Openbaar Ministerie doet inmiddels onderzoek naar Akwasi’s uitspraken. 

Verder is de man natuurlijk bang om zelf als racist te boek te worden gesteld. Immers, de wijze waarop hij en bijvoorbeeld nog zo’n querulant Sylvana Simons, mensen met een lichter kleurtje dan zij (blank mag je niet meer zeggen, geloof ik) van alles wat slecht is de schuld geven, lijkt nou juist op racisme. Genee trok de rol van wereldverbeteraar nog meer naar zich toe. Zonder overleg met zijn vaste tafelgenoten confronteerde hij hen door aan tafel als gasten uitsluitend enige vijanden van Derksen te laten aanschuiven. “Minister Schouten, voetbalvelden vallen ook onder uw portefeuille Landbouw. Geef eens een aanzet in het kabinet waardoor het gras onder de voeten van oproerkraaiers als Genee en Akwasi wordt weggemaaid?”

Menno Smitsloo
Reacties: [email protected]
Twitter: @MennoSmitsloo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *