Een autoregeling? Ja doen!

Als autolease specialisten worden wij vaak gevraagd om invulling te geven aan een autoregeling. De zin van zo’n regeling is erg groot. Maar nog steeds zien we dat werkgevers de zin er niet van inzien. En dat terwijl er bijzonder grote belangen op het spel kunnen staan. 

Die nieuwe (lease) auto is zo uitgezocht. Met nog grotere wielen, donkere ramen, een state-of-the-art navigatie en audio systeem etc. Lekker belangrijk zullen velen van u denken. Ik heb die man of vrouw hard nodig en dan is die auto een mooi lokkertje. Toch? 

Maar is dat lokkertje ook wederkerig? Want na 3 weken is het nieuwtje van die blinkende bolide af en liggen verleidingen van buitenaf toch weer op de loer. Bij die andere werkgever kan hij meer gaan verdienen, krijgt hij meer zeggenschap en krijgt hij een nog dikkere auto. 

En wat zien we? De werknemer vertrekt, laat z’n auto achter en de werkgever die daar een flinke –financiële- kater aan overhoud. Want het leasecontract moet afgekocht worden of er moet een andere berijder bij gevonden worden die de auto (vaak met tegenzin) overneemt. 

In een goede autoregeling leggen we vast wat er met het leasecontract of de auto moet gebeuren  als de medewerker besluit elders te gaan werken. Het doel moet natuurlijk zijn dat de auto “mee gaat”. 

Maar het kan ook anders. Door bijvoorbeeld te kiezen voor standaardisering van de autokeuze waardoor courante modellen gemakkelijk en zonder al teveel kosten ingeleverd kunnen worden. 

Een autoregeling omvat echter meer. Zo levert het onderwerp “budget” ook altijd interessante discussies op. Is dat budget op basis van de cataloguswaarde, de leaseprijs inclusief of exclusief brandstof en behoort bijvoorbeeld een laadpaal bij de medewerker thuis in geval van een elektrische auto nu wel of niet tot het budget?  

Het meest belangrijke doel van een autoregeling is dat er draagvlak binnen de organisatie voor is en dat de ondernemingsdoelstellingen tot uiting (blijven) komen. 

Vragen te over, stof tot nadenken en daarna vooral implementeren en bewaken dat de gekozen regeling gevolgd wordt.

Wilt u een keer een goed gesprek over een autoregeling? Bel That’s Lease en vraag naar Paul Rurup of Henk Griffioen 071-7107410. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *