“De Sterkste Schakel laat zich niet stoppen”

“Wij zijn ontzettend blij met het snelle schakelen van Grand Hotel Huis ter Duin.” De organisator van de Sterkste Schakel van Rijnland, Harry de Reus, moest afgelopen maart de Grande Finale 2020 op het nippertje opschorten. “Maar de Sterkste Schakel zelf gaat gewoon door. Dus komen de eerste genomineerde ondernemers voor 2021 vanaf dit nummer weer ‘gewoon’ aan bod. Gelukkig kregen wij veel begrip van de genomineerden voor 2020. Zij zitten wat langer in spanning.”

Harry was er “een week ziek van,” vertelt hij: “Wij stonden precies op het punt om voor de zeventiende keer bekend te maken welke ondernemers zich de Sterkste Schakel in hun sector mogen noemen. En toen werd het kleed onder onze voeten weggetrokken.” Maar na die week werd ook duidelijk dat alleen de Finale uitgesteld moest worden. “Iedereen – genomineerden, juryleden en onze partners – had uiteraard begrip voor de situatie. En iedereen vroeg gewoon naar een nieuwe datum. Dat is dus 16 oktober. De Sterkste Schakel van Rijnland laat zich niet stoppen.”

‘Enthousiasme onverminderd’
Na zeventien jaar kijkt het midden- en kleinbedrijf uit de Rijnlandse regio ook gewoon uit naar de achttiende ronde. “Het enthousiasme dat wij in de loop van het jaar meemaken is er écht niet minder om. In de loop van het jaar vragen wij altijd aan de deelnemers en hun zakelijke relaties welke ondernemers zíj voor de volgende ronde willen voordragen.” Vanaf een maand na de Finale gaat de organisatie die dan bellen. En dat viel dit jaar natuurlijk midden in de ‘lockdown’.

“Maar waar wij zelf nog wat voorzichtig waren – het is voor ondernemers tenslotte niet de vrolijkste tijd – blijven ondernemers enthousiast. De eerste genomineerden van de editie van 2021 zijn zelfs al bekend en een deel van deze bedrijven presenteert zich in deze editie van Rijnstreek BUSINESS.”

Sterkste Schakel wil lokaal zaken doen stimuleren
Het uitgangspunt van de Sterkste Schakel van Rijnland was altijd al dat je sterker wordt door onderling zaken te doen met sterke partners uit de regio. “Een bijeffect van ‘corona’ is de extra aandacht die bedrijven voor hun dichtstbijzijnde zakenrelaties hebben. Dat vinden wij mooi om te zien. Het is geen fijne situatie, maar brengt ook zakelijk het beste in mensen boven.”

Vanaf nu weer kennismaken met Genomineerden
“Ondernemers willen eigenlijk gewoon terug naar het ‘oude normaal’, en daar hoort de Sterkste Schakel dus bij. En terwijl de organisatie zich netjes houdt aan de regels van het ‘nieuwe normaal’, “worden wij ontvangen bij voorgedragen bedrijven, beoordelen wij of ze deel kunnen nemen en maken wij de interviews waarin ze zich presenteren.” Vanaf deze uitgave van Rijnstreek Business presenteren de nieuwe Genomineerden voor de achttiende ronde van de Sterkste Schakel van Rijnland zich.

Positieve partners maken Finale 2020 op 16 oktober mogelijk
De Finale van de Sterkste Schakel trekt doorgaans zo’n driehonderd bezoekers. Dat aantal mocht in maart niet bijeenkomen. “Wij vinden het niet passen om de uitreiking dan maar in miniatuurvorm te doen. Dankzij de hulp van onze partners, zoals Huis ter Duin, konden wij een nieuwe datum bepalen in het najaar. Als de omstandigheden het dan wel toelaten kunnen wij op 16 oktober de uitreiking van de Sterkste Schakels 2020 op gepaste wijze in een Grande Finale laten plaatsvinden.”

De Grande Finale van de Sterkste Schakel van Rijnland 2020 die vanwege vanuit de overheid opgelegde Coronavoorschriften in maart geen doorgang kon vinden wordt gehouden op vrijdag 16 oktober 2020 op de vertrouwde locatie in Grand Hotel Huis ter Duin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *