“De potentie is groot”: Met uv-straling virussen bestrijden

Het coronavirus belemmert bedrijven, maar het biedt ook kansen. Het bedrijf Solid Install in Roelofarendsveen brengt sinds eind april ultraviolette lampen en ventilatie-units op de markt waarmee virussen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Een interview met Patrick Seelbach.   

Hoe werkt deze techniek?
“Dat de kortste en krachtigste vorm van ultraviolette straling (UV-C) kan ontsmetten, is al langer bekend. Het kan namelijk door celwanden heen breken en genetisch materiaal vernietigen. UV-C-licht wordt al jaren gebruikt voor het desinfecteren van medische apparatuur, drinkwater en voedingsmiddelen.Wij hebben een compleet productenpakket met verlichtings- en ventilatie-units om iedere denkbare ruimte te ontsmetten. De verlichtingsunits beschikken over een bewegingssensor zodat de lamp direct uitschakelt zodra er iemand in de ruimte aanwezig is. De ventilatie-units kunnen 24/7 worden gebruikt en zorgen ervoor dat de lucht bacterie- en virusvrij is.”

Hoe kwam je op het idee?
“We zijn specialist in het installeren van audiovisuele technieken en verlichting, onder andere op evenementenlocaties, in hotels en bij bedrijven. Die markt is ingestort, vandaar dat we naar alternatieven zoeken. We zagen al de meerwaarde van de UV-lichttechniek, samen met het Belgische Luxibel, fabrikant van de armaturen. Sinds half april zijn de armaturen geschikt voor productie en worden ze wereldwijd ingezet.”

Zijn jullie de enigen die dit doen?
“Op dit moment zijn er meerdere fabrikanten aan het kijken naar de mogelijk-heden om UV-C-producten op de markt te brengen. Het grote verschil met onze producten is dat wij een totaaloplossing kunnen bieden: het desinfecteren van de lucht (met de ventilatie-units) en het desinfecteren van de contactoppervlakken (met de verlichtingsunits).”

Hoe zijn de reacties?
“Wisselend. Nederland is voorzichtig en kijkt eerst de kat uit de boom. In landen als Spanje en China zie je dat er al volop gebruik van wordt gemaakt, onder andere in wachtkamers, dokterspraktijken en het openbaar vervoer. Maar ook in Nederland zijn er bedrijven die belangstelling tonen. Bij een kapper in Roelofarendsveen (It’s Your Hair) hebben we de techniek voor het eerst geïnstalleerd en we zijn met diverse bedrijven in gesprek. Ook een organisator van grote concerten heeft belangstelling, niet voor in de zaal, maar wel voor de kleinere ruimtes eromheen, bijvoorbeeld in de sanitaire ruimtes, waar veel contactmomenten zijn. Er komen op korte termijn nog twee nieuwe producten aan waardoor de toepassing van UV-C-verlichting nog groter wordt: UV-C-units voor grote ruimtes en voor standaard kantoorplekken.”

Hoe ziet jullie marktbewerking eruit?
“De techniek is breed toe te passen, in winkels, wachtkamers, musea, zwembaden, scholen, kinderdagverblijven, kantoren en horeca. Voor het installeren van een UV-C- systeem is het belangrijk de ruimte te zien zodat het volume en het oppervlak bepaald kunnen worden. Wij proberen dit op dit moment zoveel mogelijk op afstand te doen zodat de contactmomenten worden beperkt. Dit alles volgens de RIVM-richtlijnen.”

Tot slot, wat is de potentie van dit nieuwe product?
“Die is groot. Niet alleen nu met het covid-19-virus, maar ook daarna. Bacteriën en virussen, en dus ook griep, zijn er altijd. Mensen zullen steeds meer gaan inzien dat ventilatie en het doden van virussen belangrijk is om te voorkomen dat ze ziek worden. Mensen zijn vatbaar voor virussen. Wij adviseren om virussen ook in de toekomst te blijven bestrijden.”

Solid Install
Kabelweg 94
2371 DX Roelofarendsveen
T 088 331 32 32
E [email protected]
I www.solidinstall.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam