Bedrijfspand kopen met een zakelijke hypotheek

In veel gevallen kan het voor ondernemers verstandig zijn een bedrijfspand te kopen. Dit is op de lange termijn goedkoper dan het huren van een zakelijk pand, en is direct een goede investering voor de toekomst. Als je er voor kiest een bedrijfspand te kopen, is het handig een zakelijke hypotheek bij een bank af te sluiten, bijvoorbeeld bij NIBC Direct. Let bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek altijd op een aantal punten, waaronder de huidige hypotheekrentes.

Toenemende waarde
Het afsluiten van een zakelijke hypotheek is een soort bedrijfslening voor het kopen van een bedrijfspand. Met de koop van een bedrijfspand kun je niet alleen je maandelijkse lasten verlagen, het is tegelijk een goede investering. De kans is groot dat de waarde van het bedrijfspand toe zal nemen, waardoor je automatisch vermogen opbouwt. Bij het afsluiten van een zakelijk hypotheek kijkt de hypotheekverstrekker naar hoe jouw bedrijf het doet in de markt. Als je goede en stabiele cijfers kunt laten zien zal het vanzelfsprekend eerder lukken een zakelijke hypotheek met een gunstige hypotheekrente af te kunnen sluiten. De looptijd van een zakelijke hypotheek is meestal van 20 tot 25 jaar.

Hypotheekrente
Bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek betaal je net als bij andere hypotheken maandelijks hypotheek rente. Afhankelijk van de specifieke situatie van je bedrijf word je ingeschaald in een bepaalde risicocategorie. De categorie waar je ingeschaald wordt zal van invloed zijn op de rente die je zult moeten betalen over je hypotheek. Een bedrijf dat al jaren goed loopt zal bijvoorbeeld minder rente moeten betalen dan een startende onderneming. De actuele hypotheekrentes voor zakelijke hypotheken verschillen enorm. Het is daarom belangrijk dat je goed uitzoekt wat voor jou de beste hypotheek is – je kunt behoorlijk veel geld besparen met de juiste hypotheek. Maak een duidelijk overzicht van eenmalige, en terugkerende kosten voor je bedrijfspand, en vraag een professionele adviseur om extra advies voor een geslaagde aankoop met de voordeligste hypotheekrente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam