Succesvolle actie Stichting Hartekind

In het weekend van 12, 13 en 14 juli stond Katwijk in het teken van Haringrock. Het festival, dat op de Katwijkse Boulevard plaatsvindt, waarbij een podium wordt geboden aan Katwijkse bands en muzikanten. Dit jaar was Stichting Hartekind het goede doel van dit festival.

Door diverse acties van plaatselijke winkeliers, vrijwilligers die merchandise verkocht hebben, collectes die gehouden zijn tijdens het festival en activiteiten zoals een vrijmarkt is er geld opgehaald voor onderzoek, dat zich richt op het verbeteren van de levenskwaliteit van hartekinderen en het vergroten van hun overlevingskansen.   Vanuit het festival heeft Stichting Hartekind het prachtige bedrag van €5.648 mogen ontvangen.

Daarbij komt nog het bedrag van alle acties en €2.300 van de Katwijkse Visserijdagen, wat samen een totaal maak van €15.800! Stichting Hartekind bedankt alle vrijwilligers die dit evenement en deze actie tot zo’n groot succes hebben gemaakt!   Elk jaar worden er in Nederland 1.500 kinderen met een hartafwijking geboren. 90% van deze kinderen wordt volwassen, maar helaas sterft 10% nog altijd aan de gevolgen hiervan. Dat maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *