Van der Meer weet zijn klanten met kwaliteit en afwisseling te binden

Vader en zoon Van der Meer voeren beide het woord, maar de één wat meer dan de ander. “Sinds 2013 sta ik samen met mijn vader Johan in de zaak,” vertelt Juriën, “achter de toonbank vind ik het steeds leuker om met de klanten te kletsen. Maar hij heeft toch wat jaren voorsprong.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

De keurslagerij zit al sinds 1950 op het hoekje van het dorpsplein van Leimuiden en de zaak gaat alsmaar mee met zijn tijd. “Wij hebben net een grote verbouwing van de winkel achter de rug. Nu komen al onze producten en diensten weer goed tot hun recht. Het vak blijft afwisselend. Zo hebben wij nu veel meer werk aan maaltijden. Mensen gaan steeds anders eten en zoeken gemak. Een sukadelap bereiden kost veel tijd, een mooie biefstuk niet. En onze kant-en-klare maaltijden en schotels vinden gretig ook aftrek.”

Belegde broodjes maken ze ook in soorten en maten. “Zeker nu aan het dorpsplein een groot bouwproject is gestart. Wij zullen alle werklui graag goed bedienen. En als het klaar is dan komt hier een passantenhaven tot aan het plein. Wij zullen zien wat dat weer voor handel oplevert.”

Ruimte voor een veelzijdige slagerij

Achter de winkel heeft Van der Meer de ruimte voor de koelcellen en voor de worstenmakerij. “Onze worsten zijn onderscheiden. Jaarlijks laten wij onze worsten proeven door keurmeesters. Dan zetten wij ze telkens nieuwe recepten voor. Daar scoren wij alsmaar veel punten mee.” Het hoort bij het uitgangspunt van Van der Meer: “Wij maken liefst zoveel mogelijk zelf en proberen dat zelfs nog uit te breiden. ‘Zelfgemaakt’ wordt door ons ook het meest verkocht. Niet alleen de worsten, maar zeker ook de fijne vleeswaren en het vlees. Zelfgemaakt is een teken van ambachtelijke kwaliteit dat goed past bij onze zaak en wordt gewaardeerd door onze klanten.”

Het scheelt natuurlijk enorm dat ze daar ook de ruimte voor hebben. “Wij mogen hier op locatie roken en daarmee kunnen wij ook producten voor andere Keurslagers maken.”

Gezond bedrijf, met gezond vlees

“Onze klantenkring komt uit het dorp, daar moeten wij het van hebben. Uit andere dorpen komen klanten, wanneer daar een slager stopt.” Toch ziet Van der Meer zijn klandizie groeien: om te beginnen door de nieuwbouw in en om Leimuiden. Daarna door het werk voor ándere slagers en tenslotte door de trend voor ‘eerlijk vlees’.“Bij ‘eerlijk vlees’ bedoelen wij dat wij als slager het verhaal van de herkomst kennen en kunnen vertellen. Dat past in een trend waarin consumenten bewuster boodschappen doen. Wij doen uitsluitend zaken met een boerderij uit Aarlanderveen. Die houdt roodbont vee, met een wat donkerder rundvlees. Zo kunnen wij ook precies uitleggen of een stuk rundvlees van een grasgevoerde of een graangevoerde koe komt. Dat ga je merken in de smaak.”

Voor de verbouwing was de winkel twee weken gesloten. “Maar kwaliteit bindt, klanten waren blij dat wij weer open gingen.”

Keurslager Van der Meer
Dorpsstraat 104, Leimuiden
T 0172 508 159
E [email protected]
W www.keurslagervandermeer.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *