Jovetra in Valkenburg “Onze auto’s staan nooit stil”

Rijplaten, bouwhekken en schotten voor draglines en hijskranen. Geen enkel bouwterrein kan zonder. Het Valkenburgse bedrijf Jovetra verhuurt deze middelen onder andere aan bouwbedrijven en aan organisatoren van evenementen. Een vraaggesprek met Jack Bijker van Jovetra.

Het interview met Jack Bijker van Jovetra vindt eind september plaats, een week voor de 3-oktoberfeesten in Leiden. Dat is een drukke periode voor Jovetra. In een periode van pakweg twee weken leggen de medewerkers van het Valkenburgse verhuurbedrijf dan een slordige 1200 rijplaten neer in de Sleutelstad, onder andere op de Wassenaarseweg waar de exploitanten van een van de grootste kermissen van Nederland hun tenten (lees: woonwagens) opslaan. 

Castlefest
“Maar 3 oktober is niet ons enige evenement,” zegt Jack Bijker niet zonder trots. “We doen ook Oranjerock en Haringrock in Katwijk. Maar ons veruit grootste project is Castlefest in Lisse.” Tijdens dit middeleeuwse fantasy-festival, dat dit jaar ruim 42.000 bezoekers trok, voorziet het Valkenburgse verhuurbedrijf het evenemententerrein en de bijbehorende camping bij Kasteel Keukenhof van rijplaten en dragline-schotten. 

Jack: “In een paar dagen tijd leggen we 1700 rijplaten neer, die we na het weekend ook weer allemaal ophalen. Op de camping en het evenemententerrein zorgt dat voor een stevige ondergrond, maar het is ook een wettelijke verplichting voor het geval de hulpdiensten in actie moeten komen. De rijplaten halen we overal vandaan. We hebben zelf een grote voorraad, die we ook zelf walsen en persen, maar voor dit soort evenementen huren we ook rijplaten in. Nee verkopen is voor ons namelijk geen optie.”

Heel Nederland als klant
Nee verkopen doet Jovetra ook niet aan andere klanten. Het klantenbestand is gevarieerd en strekt zich uit over heel Nederland. “We leveren aan landelijke bouwbedrijven als BAM en Heymans, maar ook aan regionale bouwers zoals KBM en Van Rhijn Bouw,” legt Jack Bijker uit. “Ook kleinere loonwerkers helpen we. Wij bestaan inmiddels ruim 25 jaar. In die tijd zijn we hard gegroeid, allemaal dankzij positieve mond-tot-mondreclame.”

“Hoe dat komt?” herhaalt Jack de vraag. “De lijntjes zijn kort, we houden niet van dikke papiermappen, komen onze afspraken na en we zijn flexibel, ook omdat we onderdeel zijn van Jongeneel Transport. De drempels tussen Jovetra en Jongeneel Transport zijn laag en dat betekent dat we, als het nodig is, snel vrachtwagens en chauffeurs van Jongeneel Transport kunnen inhuren. Daarnaast vervoeren we ook nog bouwmaterialen voor uiteenlopende bedrijven. Dat is prettig, want zodoende staan onze auto’s nooit stil.” 

Roadblocks
“Dat inhuren van vrachtwagens is steeds vaker nodig,” zegt Jack Bijker aan het eind van het gesprek. “Want sinds een half jaar verhuren we ook roadblocks aan gemeenten en verenigingen voor evenementen en braderieën; dit in het kader van een goede veiligheid voor de bezoekers. We hebben wegversperringen in betonnen uitvoeringen, maar we kunnen ze ook leveren met een houten ombouw en met reclamedoeken, zodat de roadblocks zichzelf terugverdienen.”

Jovetra B.V.
Voorschoterweg 52a
2235 SH Valkenburg
T 071 532 08 77
E [email protected]
I www.jovetra.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *