Dierenkliniek Rijngeest breidt stevig uit

Aan de President Kennedylaan in Oegstgeest wordt flink verbouwd. Sandrine en Ad Jonkers, eigenaren van de kliniek met drie vestigingen, besloten twee jaar geleden hun diensten weer verder uit te breiden: “Dat was vooral vanwege de kwaliteit waar wij op mikken: bijna zoveel kunnen bieden als de dierenarts-specialisten. Maar toch gewoon in de buurt.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

De Jonkers zitten bepaald niet stil. “In 2012 hebben wij de bestaande dubbelpraktijk in Oegstgeest en Rijnsburg overgenomen. In 2015 openden wij de derde vestiging in Katwijk en in 2017 besloten wij hier te verbouwen. Wanneer dat straks klaar is  – de Open Dag vindt plaats op 19 oktober a.s. – dan kunnen wij hier een volwaardige zorg bieden.”

Hun uitgangspunt is zoveel mogelijk behandelingen te kunnen bieden vóórdat een dier echt naar een specialist zou moeten. “Daarom hebben wij hier straks een tweede operatiekamer, een CT-scanner, ruimte voor de fysiotherapie en aquatrainer en een nieuwe echokamer. Daar horen ruimere ontvangst en ook ruimere werkplekken voor de medewerkers bij.”

Ook voor dieren stijgt de kwaliteit van de zorg

“De mogelijkheden voor uitgebreider behandeling groeien voor dier net zo als voor mens. En dat is ook goed, daarmee stijgt de kwaliteit van leven aanzienlijk.” De belangrijkste stap hier in Oegstgeest is de plaatsing van een eigen CT-scanner. “Daarmee gaan wij hier diagnoses kunnen maken waarvoor wij voorheen moesten doorverwijzen naar specialisten. Dan is het dier sneller geholpen en het scheelt kosten voor de eigenaren.” Met vijf artsen en acht assistenten kan de dierenkliniek al veel handelingen zelf uitvoeren. “Kijkoperaties, bijvoorbeeld, doen wij hier zelf. En onze artsen leren steeds meer chirurgische vaardigheden. Wij vinden het belangrijk om daarin te blijven ontwikkelen.”

Het gesprek met de eigenaar van een dier is een vak apart. “Het is en blijft emotie en als je het onze medewerkers vraagt dan gaan zij allemaal tot het uiterste voor het dier. Maar het moet ook betaalbaar blijven, en – nog belangrijker – het moet ook echt goed zijn voor het dier.” Zorgverlening en ondernemerschap moeten in balans zijn en voor de Jonkers slaat die altijd door naar het welzijn van het dier. “Dat maakt het vak mooi en moeilijk. Wij hebben dus ook veel aandacht voor goede gesprekken met de eigenaren.”

Duitse dog van 90 kilo

De dierenkliniek beperkt zich tot gezelschapsdieren, en dan vooral de aaibare. “Dus geen (klein)vee en maar af en toe een reptiel. Overigens zijn de huisdieren soms best groot, tot een Duitse dog van 90 kilo aan toe. Wij zorgen in de omgeving van onze vestigingen voor meerdere duizenden dieren. Wij zijn er trots op wanneer tevreden eigenaren ons aanprijzen bij anderen.” Het zijn niet alleen eigenaren, ook kleinere dierenpraktijken sturen dieren naar ons door. “Dat komt natuurlijk ook door de inzet van het team. Dat bestaat deels uit ‘de oude garde’ en deels door medewerkers die wij hebben aangenomen. Het is een fijne groep mensen.”

Anicura Dierenkliniek Rijngeest
Pres. Kennedylaan 260, Oegstgeest
T 071 515 6161
E [email protected]
W www.de-dierenarts.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *