BEGE bouwt zorgvuldig verder aan internationaal klantenbestand

“Als het nodig is kunnen wij binnen twee uur een aandrijving op maat leveren.” Gerard Paulides, eigenaar van BEGE, Marcel Biesma, manager operations en Coen Paulides, derde generatie en international sales manager van het bedrijf hebben maar één ding voor ogen: “Alles draait om ongehinderde voortgang bij de klant.” Met klanten in vele verschillende bedrijfstakken ziet BEGE zijn toekomst – ook internationaal – rooskleurig tegemoet.

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“Zo af en toe gebeurt het nog”, vertelt Marcel, “dan belt een klant dat er nú een taxi onderweg is om een motorreductor, een elektromotor of een andere component op te halen. Dan is onze organisatie flexibel genoeg om déze klant uit de brand te helpen.” Dat is nog altijd de kern van de zaak die oprichter Bernardus Gerardus in 1950 begon: “Klanten helpen in beweging te komen of te blijven. Ook als hij daarvoor met een aandrijving op de achterbank van zijn 2CV het halve land door moest.”

De klanten van BEGE zijn de machinefabrieken die werken voor allerlei sectoren. Gerard: “In het kort gezegd brengen onze motorreductoren goederen en machines in beweging. Onze aandrijvingen maken die beweging zo precies en energiezuinig mogelijk. Wij leveren de motoren en tandwielkasten, maar – en dat is belangrijker – wij helpen bij de ontwikkeling en engineering van de machines.” Mechanisch én elektronisch wordt die beweging ook gemeten en aangestuurd: “Onze kennis en toepassing van servo- en besturingstechniek breiden wij uit, waarmee wij onze aandrijfsystemen nog completer kunnen leveren.” Zo blijft de toegevoegde waarde voor de machinefabrieken groeien.

‘Wij maken indruk in het buitenland’

Door de overname van een belangrijke leverancier in 2015 kreeg BEGE nieuwe mogelijkheden voor groei in het buitenland. Dat wordt onder leiding van Coen Paulides voortvarend opgepakt. “Wij bouwen sindsdien aan een dealernetwerk. Ruim twintig partners vertegenwoordigen ons inmiddels van Canada tot Thailand. Per land en per dealer zijn er verschillende belangen. In de Verenigde Staten wordt men blij van de kwaliteit van onze ‘made in Holland’ producten. De Scandinavische visindustrie wil voornamelijk roestvast stalen aandrijvingen. In Thailand speelt de reputatie van BEGE een rol en in Duitsland is men onder de indruk van de snelheid van onze levering en kwaliteit van onze producten.”

Flexibiliteit door vakmanschap en voorraad

“Iedereen vindt de internationale uitbreiding leuk,” zegt Marcel, “De variëteit van werkzaamheden is alleen maar toegenomen.” BEGE houdt een stevige voorraad aan van componenten. “Dat en het vakmanschap van onze mensen maakt ons zo flexibel. Je weet hier ’s maandags niet wat je dinsdag te doen hebt, maar op vrijdag staat jouw werk al in Australië.” 

Wat voor soort klanten heeft BEGE?

Gerard: “Hele trouwe klanten die ons in zeventig jaar gebracht hebben waar wij nu zijn. Wij leveren aan machinebouwers die werken voor branches als levensmiddelen, verpakking, de agrarische sector. En dat doen wij samen met hen met alle vaardigheden waar Nederland ook bekend om is: de ‘high tech maakindustrie’. Dat is gewoon híer begonnen met persoonlijke service. De klanten uit die basis vergeten wij nooit.”

BEGE Aandrijftechniek
Anton Philipsweg 30, Sassenheim
T 0252 220 220
E [email protected]
W www.bege.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *