Freke Inbraakbeveiliging over naar Isero

In het jaar dat Freke Inbraakbeveiliging 25 jaar bestaat, trekt oprichter Hans Freke zich terug uit zijn bedrijf. Op 1 juni 2018 werd zijn zaak aan de Katwijkse Voorstraat overgenomen door Isero IJzerwarengroep, eind dit jaar neemt hij afscheid. “Maar de service blijf zoals die is én het biedt nieuwe mogelijkheden.”

Waarom heb je je bedrijf verkocht?

Hans Freke: “Ik ben 56 en heb geen op-volger, daarom was ik al een tijdje aan het nadenken over het overdragen van mijn bedrijf. Isero kwam vorig jaar op een mooi moment. Ik kende het bedrijf al een tijdje en wederzijds klikt het. Isero is een solide partij met een goede naam en reputatie, die inbraakbeveiliging hoog in het vaandel heeft staan. Dat vind ik belangrijk want ik wil dat mijn mensen, die allemaal mee zijn gegaan, goed verzorgd achterblijven. Ik zeg altijd: je medewerkers zijn misschien niet je vrienden, maar ze zijn wel meer dan collega’s. Veel van onze mensen werken al vanaf de begintijd bij ons.”

Gaan er zaken veranderen nu het bedrijf is overgenomen?

“Freke blijft een zelfstandig dochterbedrijf binnen de Isero-groep. De naam blijft, we blijven in de Voorstraat gevestigd en ook de service verandert niet. Klanten houden dezelfde aanspreekpunten voor bouwkundige en elektronische beveiliging. Verder biedt de overgang meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering. Zo werken onze monteurs nu met iPads, waarin onder andere plattegronden van gebouwen staan en waarmee werkbonnen kunnen worden geraadpleegd. Ook voor de medewerkers biedt het nieuwe kansen, want zij hebben meer doorgroeimogelijkheden. Een monteur van ons werkt nu bijvoorbeeld in de verkoop buitendienst.”

Wat doet Freke precies?

“Inbraakbeveiliging is onze core-business. We verkopen toegangscontrolesystemen, dus dan moet je denken aan sloten en andere toegangsmiddelen maar ook aan alarm- en camerasystemen. Hierdoor hebben we het volledige beheer over de toegang tot panden, vaak op afstand dankzij systemen in de cloud. Dit biedt enorm veel mogelijkheden. De toegang wordt klantvriendelijker geregeld dankzij tags of vingerscans in plaats van sleutels. Bovendien worden systemen steeds betaalbaarder. Dat zijn mooie ontwikkelingen.”

Hoe onderscheidt Freke zich van concurrenten?

“Onze kracht is dat we alle disciplines op het gebied van bouwkundige en elektronische beveiliging in huis hebben, waarmee we dus alle werkzaamheden in één hand houden. We hebben particulieren en bedrijven als klant.

Particuliere klanten komen vooral uit de eigen regio. Zij kunnen in onze showroom in de Voorstraat terecht. Onze zakelijke klanten, onder andere gemeenten en hotels, zitten in het hele land, met de nadruk op de driehoek Amsterdam-Rotterdam-Utrecht. Dankzij Isero hebben onze dertien medewerkers versterking gekregen van monteurs van Isero. Het mooie is dat we daardoor nog flexibeler zijn geworden.”

Ga je je bedrijf niet missen na dit jaar?

“Het zal wennen worden, ook omdat ik met mijn collega’s al meer dan twintig jaar goed omga. Nu ben ik nog bezig om klanten te informeren en over te dragen. Zo kunnen we de overgang goed regelen. Eind van het jaar is dat klaar. Wat er daarna komt, weet ik nog niet precies. Misschien reizen. En anders kan ik altijd nog weer eens bellen met Isero…”

Profiel Isero IJzerwarengroep 

Isero IJzerwarengroep is een gespecialiseerde groothandel met een bouwgerelateerd assortiment op het gebied van hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren, bevestigingsmiddelen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Pijnenburg Bouw en Industrie, Van Der Winkel, Gunters en Meuser, Weijntjes, Scholte & De Vries – Estoppey en Freke Inbraakbeveiliging. Deze bedrijven kennen alle een rijke historie die teruggaat tot 1826, de oprichting van Gunters en Meuser. Isero bestaat sinds 2011. Deze groeiende onderneming is met 62 vestigingen, 65.000 artikelen op voorraad en ruim 800 medewerkers de grootste ijzerwaren-groothandel in Nederland.

Vakmensen gezocht

Freke Inbraakbeveiliging zoekt nog monteurs. Hans Freke: “Vakmensen die bouwkundig geschoold zijn op mbo-niveau, zijn welkom bij ons. We zoeken onder andere timmerlieden die niet bang zijn voor een elektriciteitsdraadje.” Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar [email protected]

Freke Inbraakbeveiliging
Voorstraat 38-40
2225 ER Katwijk
T 071- 401 33 41
I www.freke.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *