Hudson Bar & Kitch en breidt uit met vestiging Katwijkse strand

Een dak met zwarte dakpannen, hoge bars met dito krukken, ronde banken in knusse hoekjes, gedeelde gerechten en een aparte kinderhoek. Het is slechts een greep van wat voormalig restaurant De Zwaan in Katwijk straks weer nieuw leven inblaast. “Casual dining met hoge kwaliteit Amerikaanse gerechten in een industriële urban sfeer”, beloven nieuwe mede-eigenaren Marc en Doina de Gier van Hudson Bar & Kitchen. “Een laagdrempelige en gastvrije locatie die een enorme aantrekkingskracht op de regio zal hebben.”

Wie één van de andere Hudson vestigingen al eens bezocht heeft, weet precies wat hiermee bedoeld wordt. Een moderne zwart-witte kleurstelling gemixt met warme tinten, veel staal en hout als elementen, gerechten om samen te delen, boomstamtafels naast de dubbele openslaande deur naar het terras en veel knusse hoekjes om je even wat intiemer terug te kunnen trekken. “Hudson staat voor een easy going laid-back sfeer, maar dan met de moderne industriële uitstraling van New York”, vertelt Doina. “Met het comfort, de klasse en kwaliteit die je in zo’n urban vibe vindt.”

Broer en zus die het bedrijf samen met hun compagnon Alain Reestman in crisistijd met hun grootste succes begonnen, timmeren aardig aan de weg. Wat in 2010 in het Haagse Statenkwartier begon vanuit een eerdere eventorganisatie groeide uit tot een classy restaurant. “Dit bleek zo’n succes dat we dat wilden uitrollen en gingen rondkijken naar andere vestigingen.” Inmiddels staat de teller voor Hudson Bar & Kitchen op 11 restaurants, een koffie- en lunchconcept en een beachclub.

Sexy genoeg
Katwijk is daarmee dus de 12e vestiging die Hudson gaat openen eind juli. Dit keer in samenwerking met compagnons Raymond Mullemeister en Jan de Groot. Maar waarom nu precies hier? Marc legt dit uit: “Het past zo goed bij onze filosofie. We zoeken plekjes die nog sexy genoeg zijn en waar wij het verschil kunnen maken. Dat denken we hier te kunnen doen. We richten ons liever op hoge kwaliteit in een langetermijnvisie dan ‘even snel een nieuwe locatie uit de grond stampen’. Reken dus maar dat er een hoop liefde en passie in deze vestiging gestopt wordt. Deze locatie is daarom perfect voor ons. We zien Katwijk als een uitgelezen kans.”

Zorgen dat alles klopt
De compagnons besloten het pand dan ook zelf te kopen, zodat ze er rustig alle tijd, energie en aandacht in kunnen steken. “We willen dat alles klopt straks”, vertelt Marc hierover, “van de gastvrije bediening tot de hoge kwaliteit eten en drinken, maar ook de muziek en het lampje dat boven je schijnt als je aan het eten bent. We willen voorop lopen als het gaat om kwaliteit in eten, drinken, interieur, bediening… in alles. We willen een hoog prijs/kwaliteitsniveau wat betreft casual dining neerzetten.”

Geen kopie
Wordt Katwijk daarmee een kopie van de andere vestigingen? Zeker niet volgens de horecaondernemers. “Alle vestigingen lijken natuurlijk wel op elkaar, maar zijn ook altijd weer net even anders. Alle zaken hebben een eigen ziel, een eigen karakter. We proberen de locatie zo veel mogelijk aan te passen aan de omgeving en af te stemmen op de doelgroep. Dit wordt daarom ook geen kopie van Hudson Beach in Kijkduin, maar jaarrond genieten van hoge kwaliteit Amerikaanse gerechten. Het wordt een combinatie van drie van onze concepten: het coffee concept met lunch uit Leiden, de steaks en burgers uit de restaurants en een tikkeltje Kijkduin Beach.”

Maar voor het zover is, moet er nog flink verbouwd worden. Op de visuals ziet het er echter al ontzettend mooi uit. “Veel steen, staal, hout en andere natuurlijke elementen”, aldus Marc. “Als je binnenkomt, wordt je direct verwelkomd door de grote bar met stalen luifel erboven…dat is echt een eyecatcher. En het geeft een fijne dynamiek binnen de zaak.” Met daaromheen hoge tafels met hoge zitjes voor een club- en cocktailgevoel. Grote industriële fans aan het plafond en uitgekiende sierverlichting maken het geheel sfeervol af. En het leuke van alles? “In ieder hoekje gebeurt wel weer iets spannends. Er zijn overal verrassingen.”

Af te sluiten ruimte met aparte bar
Dan komt er nog een speciale hoek waar intiem koffie gedronken en heerlijk geluncht kan worden, een ruimte waar de kinderen onbezorgd kunnen spelen en nog een ruimte met lange banken en lagere tafels voor het eten zelf. “In totaal hebben we zo’n 150 zitplaatsen binnen en nog zo’n 100 op het terras verdeeld over 850 m2 aan vloeroppervlak.” De twee laten ook nog even de intieme ruimte aan de achterzijde zien. Dit heeft een aparte bar en is van het restaurant af te sluiten waardoor het uitstekend voor verjaardagen, feesten en bedrijfsborrels is.”

Een markante plek met een bijzondere geschiedenis waar de nieuwe eigenaren met respect om zullen gaan. Een sterk verouderd pand dat met liefde verbouwd zal worden en straks een geweldige aantrekkingskracht voor de regio zal zijn. Een ouderwetse inrichting die straks weer als nieuw zal zijn. Voor wie? Voor bedrij-ven, wandelaars, hardlopers, zonneaanbidders… “Voor iedereen wil Hudson straks een gastvrije locatie zijn”, maken de eigenaren duidelijk, “omdat we een allemansvriend zijn.”

Hudson Katwijk aan Zee
Boulevard 111
2225 HC Katwijk aan Zee
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *