Vloerverwarming op de zaak

Op zoek naar een comfortabele en energiezuinige manier om het kantoor op een aangename temperatuur te houden? Met vloerverwarming sla je vele vliegen in één klap!

Laten we maar met een heel groot voordeel beginnen: wie kiest voor vloerverwarming – als hoofdverwarming of bijverwarming – kan behoorlijk besparen op de verwarmingskosten. Dit voordeel, dat kan oplopen tot zomaar 5 tot wel 15 procent besparing op de energierekening, wordt behaald omdat het rendement van vloerverwarming bijzonder hoog is. Dit heeft alles te maken met de heel efficiënte verwarming door gebruikmaking van lagere (water)temperaturen. Hierdoor is er in basis minder energie nodig om de gewenste temperatuur op bijvoorbeeld de werkvloer te bereiken. En welke ondernemer is nu niet in voor een aardig financieel voordeeltje!

Gelijkmatiger
Maar er zijn meer pluspunten. Zoals het feit dat vloerverwarming in vergelijking met bijvoorbeeld radiatoren de warmte veel gelijkmatiger afgeeft en over een veel groter oppervlak loslaat. Hierdoor wordt in de gehele ruimte een gelijke temperatuur bereikt en is er ook nog eens geen sprake meer van optrekkende kou vanaf de grond waardoor iedereen op zijn of haar werkplek heel comfortabel aan het werk kan.

En wat dacht je van het voordeel met vloerverwarming af te zijn van vaak lelijke radiatoren die meestal ook nog eens flink wat ruimte innemen en belemmerend werken bij het efficiënt inrichten van de ruimte. Vloerverwarming wordt immers volledig onzichtbaar in de vloer verwerkt en dat zorgt voor meer vrije muren om bijvoorbeeld bureau’s en/of kasten tegenaan te plaatsen.

Stof
En we zijn er nog steeds niet. Want ook al zal het niet het doorslaggevende argument zijn bij het besluit vloerverwarming toe te gaan passen, het feit dat deze manier van verwarmen zorgt voor een flinke afname in stof, mogen we toch niet onvermeld laten. Kies je namelijk voor vloerverwarming dan zal er door de lagere watertemperatuur die wordt gebruikt in vergelijking tot radiatoren sprake zijn van kleinere temperatuurverschillen en dus minder luchtcirculatie in de kamer. En dat leidt onherroepelijk tot minder stof in de ruimte en een betere werkatmosfeer voor iedereen.

Toepassen
Vloerverwarming is in principe toe te passen onder alle soorten vloeren, zelfs onder echt houten parket en tapijt. Je moet er echter daarbij wel rekening houden dat het rendement een stuk hoger zal uitvallen als het wordt toegepast onder een goed warmtegeleidend materiaal. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een PVC laminaat-vloer.
Wil je echter helemaal optimaal profiteren van de voordelen van vloerverwarming, dan zijn keramische vloertegels, vroeger vaak plavuizen genoemd, de ideale oplossing. Deze geleiden de warmte namelijk bijzonder goed en geven het beste rendement. Daarmee kies je niet alleen voor een relatief goedkope, onderhoudsvriendelijke, krasvrije en vuilafstotende vloer, dit soort tegels zijn er tegenwoordig in vele uitvoeringen inclusief zogenoemde houtlook tegels die de werkvloer de uitstraling geven van echt hout.

Ideaal
In combinatie met keramische vloertegels is vloerverwarming een ideale oplossing voor een prettige manier van verwarmen tegen lagere kosten en met minder belasting van het milieu.

Informeer bij een vakman als Tegelhuis Montfoort naar de (on)mogelijkheden en kosten en profiteer van alle voordelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *