Joh. Guyt transport & zandhandel voert af en aan

Eigenaren Frans en Johan Guyt uit Katwijk over de RijnlandRoute:

Wat heeft Guyt Transport & Zandhandel gedaan aan de RijnlandRoute?
“Wij rijden het zand weg dat uit de bouwkuipen komt. We werken heel nauw samen met Verboon Maasland die het zand uit de bouwkuip haalt. Hun graafmachine deponeert het zand op één van onze vrachtwagens die het vervolgens achthonderd meter verderop naar een depot brengt. Daar wordt het gedroogd en gaat het uiteindelijk via een schip naar de Meeslouwerplas. Daarnaast brengen wij grint vanuit ons depot in Katwijk naar de bouwkuip. Dat wordt na het ontgraven gestort zodat er een werkvloer ontstaat voor de duikers. Op het grint komt later het onderwaterbeton.’’

Hoeveel tijd zijn jullie hiermee kwijt?
“We zouden oorspronkelijk in 2018 tijdens het bouwvak beginnen maar dat werd allemaal wat later. Sinds week 40 zijn we nu bezig met het rijden van zand en grint. Aan de kant van de A4 is de bouwkuip klaar en bij de A44 leveren we nog een paar weken grint, dat uit de Maas wordt gewonnen, af.’’

Is dit een bijzondere klus voor jullie?
“Het is een grote klus voor ons bedrijf. We hebben hier met een paar tussenpauzes vijf vrachtwagens rijden. We krijgen van Verboon Maasland een seintje als we in actie moeten komen bijvoorbeeld om grint te leveren. Zij hebben een duur team met duikers en die moeten wel aan het werk kunnen. We moeten dus heel flexibel zijn en gelijk aan de slag gaan als zij ons nodig hebben. Maar we zijn wel grote klussen gewend. We hebben ook meegewerkt aan projecten als de Noord-Zuidlijn of de Piet Heintunnel. Het grote voordeel van de RijnlandRoute is dat het lekker dichtbij is.’’

Wat voor bedrijf is Joh. Guyt transport & zandhandel
“We zijn een familiebedrijf uit 1969 met op dit moment Johan en Frans als eigenaren. We hebben 22 vrachtwagens zoals kipperwagens, knijperwagens en vloeistofdichte wagens. Bij het bedrijf aan de Ambachtsweg hebben we een eigen loskraan en een depot. We  zijn daarmee een middelgroot bedrijf. We werken veel en prettig samen met Verboon Maasland. Verder zijn we vooral ook een leuk bedrijf. Wij zijn niet gauw chagrijnig.’’

www.johguyt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *