De nieuwe BMW 3 Serie Sedan

Sinds 9 maart jl. staat hij in de showroom van dealer Van Poelgeest in Noordwijk. “Freude an Fahren” hanteert dit merk al jaren als slogan en dat maken ze keer op keer ook waar. Zeker met deze nieuwe 3 Serie Sedan, waarbij sportiviteit weer helemaal de boventoon voert. 

Het interieur is ten opzichte van zijn voorganger aanzienlijk fraaier geworden. Grappig is de toerenteller die tegen de klok indraait en niet rond is qua vorm, maar ja, wie kijkt er op een toerenteller, want je schakelt toch op het toerengeluid en zeker niet bij een automaat, maar dat terzijde. Heerlijk is de iDrive die het bedienen van de vele functies veel makkelijker maakt dan het werken met een touchscreen of een mousepad. De afwerking is zoals we van BMW gewend zijn, van een hoogwaardige kwaliteit. Zo langzamerhand hou je niet meer voor mogelijk wat ze al niet bedenken als assistentiesystemen. Wat dacht u van een hulpje dat de laatst afgelegde 50 meter automatisch in zijn achteruit feillos kan afleggen of een hulpje bij smalle rijstroken, zoals bij wegwerkzaamheden. Standaard heeft de nieuwe 3 Serie nu ledverlichting, lichtmetalen velgen en cruisecontrol, maar het allerbelangrijkste is toch wel de dynamische rij-eigenschappen die mede veroorzaakt worden door de nieuwe lift-related-dampers. Schokdempers die zich automatisch aanpassen aan de wegsituatie, waardoor je messcherp kan rijden met deze nieuwe BMW 3 Serie Sedan. De Touring uitvoering wordt eind september verwacht.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *