De KIA E-Niro ligt plezierig stabiel op de weg

Dat had je een paar jaar geleden niet kunnen bedenken dat een elektrische middenklasser zo snel al een grotere actieradius zou krijgen, zoals de nieuwe Kia E-Niro die nu een bereik heeft van zo’n 455 kilometer. Hierdoor wordt deze Kia een interessante auto voor de zakelijke markt.

De Kia E-Niro is een ruime 5zitter en is een combinatie van een midi-SUV en een hatchback. Het interieur is gelijk aan de plug-in hybride Niro, alleen staat de achterbank door het accupakket iets hoger en is de middenconsole en –tunnel anders ingedeeld. Hij heeft geen pook, maar een grote draaiknop met de automaatstanden P,R,N en D. Omdat het accupakket grotendeels geplaatst is onder de achterbank heeft het nauwelijks gevolgen voor de bagageruimte, waarbij onder de vloer ruimte is voor het opbergen van het laadsnoer. Het plezierigst van elektrische auto’s vind ik dat de accelereren als een speer en dus ook deze E-Niro. Wat mij betreft had de besturing iets zwaarder gemogen met wat meer communicatie tussen het stuur en wat er onder de wielen gebeurt, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De E-Niro ligt plezierig stabiel op de weg met een prettig stevige vering en demping. Bijzonder is de mogelijkheid om met de flippers achter het stuur te bepalen in welke mate de auto afremt bij gas loslaten. Ja, elektrisch rijden is even wennen, maar Iris van AutoHaag Zeeuw in Leiderdorp maakt u graag wegwijs.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *