6 tips die zorgen voor groei in je onderneming

Veel ondernemers zijn altijd druk en buffelen door zoals ze gewend zijn, want er zijn deadlines, afspraken en altijd ligt er werk te wachten. Wil je een betere ondernemer worden, dan is het belangrijk om de juiste kennis, vaardigheden en ervaring op te bouwen. Maak daarom een kort en krachtig actieplan met enkele punten die jou als ondernemer beter maken. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

1. Zelfreflectie leidt tot belangrijke inzichten
Is je manier van werken efficiënt? Of zou je het anders aan kunnen pakken? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen is het belangrijk om zo veel mogelijk inzichten te vergaren. Plan bijvoorbeeld een volle dag in om aan zelfreflectie te doen en je manier van werken onder de loep te nemen. Dit kun je helpen om inzichten te krijgen die voor meer omzet of minder kosten kunnen zorgen.

2. Zorg voor structuur in de groeiplannen
Heb je groeiplannen, zorg er dan voor dat deze systematisch zijn opgebouwd. Zet duidelijk enkele doelstellingen onder elkaar, wanneer je deze wilt behalen en hoe. Hoe praktischer je de doelstellingen maakt, hoe makkelijker het zal zijn om zo nu en dan te checken of je op de goede weg bent. Denk er daarbij aan dat je onderneming niet harder kan groeien dan jouw eigen ontwikkeling. Daarbij komt de eerste tip weer om de hoek kijken: investeer in het krijgen van inzichten. Probeer om zo veel mogelijk kennis te vergaren en beter te worden. Ondernemen is een vak dat je kan leren en waar je beter in kunt worden, maar daar moet je natuurlijk wel in investeren. Volg webinars, doe een opleiding en praat met mensen uit je vakgebied. Je hoeft niet te twijfelen over het volgen van een training of opleiding wegens de kosten. Het is namelijk financieel aantrekkelijk omdat het aftrekbaar is,

3. Investeer in goede samenwerking
Het is belangrijk om met de juiste mensen te werken en goede samenwerkingen op te bouwen. Uiteindelijk zal dat het verschil maken. Zorg dus dat mensen zich gewaardeerd voelen. Loyale medewerkers zijn een luxe waar je zuinig op moet zijn. Betrek de medewerkers zo veel mogelijk bij de onderneming. Communiceer je groeiplannen goed zodat iedereen het einddoel voor ogen heeft en de weg ernaartoe kent. Plan daarvoor ieder kwartaal een bijeenkomst waarin je vertelt waar jullie staan, welke prestaties er geleverd zijn en welke uitdagingen er voor jullie liggen.

4. Zorg voor een marketingplan en koppel deze aan een actieplanning
Het ontbreken van een marketingplan zorgt voor een hoop extra kosten, wanneer er teveel ad hoc activiteiten de planning verstoren, zal dit er uiteindelijk toe leiden dat niet het gewenste resultaat opleveren. Heb je eenmaal een marketingplan gemaakt, dan kost het je een stuk minder tijd om het jaar erna een nieuw plan te maken. Vat doelstellingen, doelgroep en strategie kort samen en werk de activiteiten daarna uit. Maak een planning en budget. Dit zul je je een hoop tijd en geld besparen.

5. Tijd is geld
Een planning maken zorgt voor efficiënter werk en scheelt dus ook een hoop kosten. Bovendien houd je grip op projecten en kun je makkelijker het overzicht bewaren, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. Je kunt planningssoftware gebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van een Gantt Chart, planbord en urenstaatjes. Je kunt er ook de bezetting mee bepalen.

6. Stroop de mouwen op!
Ons allerbelangrijkste advies is, plan en voer uit! Stroop je mouwen op en ga aan de slag

In een onderneming wordt aanpassingen van deze orde al snel als groots en te omvangrijk gezien. Daarom worden ze al snel op de lange baan geschoven, maar trap hier niet in. Zorg dat je elke week een deel van de planning en werkwijze kritisch bekijkt en aanpast. Groei kan best in kleine stapjes gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam