Effectieve communicatie in en vanuit het bedrijf

In het bedrijfsleven is goede communicatie cruciaal
Elk bedrijf staat of valt met effectieve communicatie tussen werknemers onderling en het management. Maar natuurlijk ook met de communicatie naar buiten toe, richting klanten en de beoogde doelgroep. Zonder goede communicatie ontstaan er binnen team en afdelingen fricties, onduidelijkheden en altijd productiviteitsverlies. Nog vervelender wordt het als vaste of potentiële klanten afhaken, omdat de communicatie van jouw bedrijf niet goed op de doelgroep afgestemd is. Met onderstaande tips om zowel intern als extern effectiever te communiceren kun je als ondernemer, bedrijfsleider of manager zonder meer je voordeel doen.

Presenteer jouw bedrijf en laat een mobiele presentatiewand bedrukken 
Mobiele presentatiewanden zijn sinds enkele jaren helemaal hot als het gaat om de interne en externe communicatie van bedrijven. Een mobiele presentatiewand bedrukken biedt de mogelijkheid om snel digitale presentaties te maken. Deze kun je dan intern gebruiken, bijvoorbeeld op studiedagen of tijdens cursussen. Maar ook extern kun je kiezen voor mobiele presentatiewand bedrukken om jouw bedrijf positief en flitsend te presenteren op vakbeurzen.

Digitale tools voor interne bedrijfscommunicatie 
Wil je snel en effectief intern kunnen communiceren op een voordelige en slimme manier? Dan zijn er diverse digitale tools die je goed kunt inzetten. De micro-blog Yammer, die wel wat op Twitter lijkt, is goed in te zetten voor interne werkgroepen. Via korte berichtjes kunnen collega’s elkaar op de hoogte houden van de vooruitgang van het project. Een andere optie is WhatsApp. Wil je meedoen aan de digitale omslag die nu gaande is, dan kun je ook kiezen voor tools als Kaiwa, Slack, Scrumwise of Basecamp.

Werken vanuit de cloud 
Als er één ontwikkeling is die je als bedrijf niet mag missen, is het digitale opslag en bewerking van jouw bedrijfsdocumenten vanuit de cloud. Het grootste voordeel van cloud computing is dat je op elke plek, met een onbeperkt aantal personen, documenten op afstand kan bewerken, downloaden, printen en versturen. Documenten en bestanden hoeven niet meer per mail of via een usb-stick verstuurd of meegenomen te worden. Dit komt de digitale veiligheid enorm ten goede en maakt communicatie binnen en buiten het bedrijf een stuk eenvoudiger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *