De nieuwe Nissan Qashqai: Motorisch verbeterd

Hoewel de Qashqai pas anderhalf jaar geleden een facelift heeft ondergaan is er toch weer nieuws en dat zit met name onder de motorkap. Naast de 1.5 dCi 116 pk diesel is er nu ook een keus uit 3 nieuwe benzinemotoren.

Ik zal u de technische details besparen, maar de verbeteringen hebben tot doel om meer koppel bij lagere toerentallen te genereren waardoor je in feite meer schakellui kan rijden, dus waar je normaliter bij bepaalde snelheden terug zou moeten schakelen je nu gewoon in z’n 3 de bocht door kan gaan en dat de motor met een beetje gas er bij geven weer goed oppakt. De motoren zijn de 1.3 DIG-T met 140 pk, de 1.3 DIG-T met 160 pk en de 1.3 DIG-T met 160 pk met een 7-traps automaat die snel en naadloos schakelt. Hij rijdt heel relaxed met goede prestaties. Naast nieuwe motoren heeft de Qashqai nu ook een nieuw infotainmentsysteem gekregen, dat ze NewNissanConnect noemen, waarbij de navigatie en de andere software via de smartphone en wifi up-to-date kan worden gehouden. Een speciale app regelt de zogenaamde door-to-door-navigatie, wat de dealer u graag uit zal leggen. Groot extra van de nieuwe motoren is dat de service-interval verlengd is van 20.000 naar 30.000 kilometer, wat tijd en vooral kosten bespaart. Een stoere succesvolle SUV die op motorisch vlak verbeterd is.

Motoren

Benzine

DIG-T 140

DIG-T 160

DIG-T 160 DCT

Diesel

dCi 115

Afmetingen

Lengte 4394 mm

Breedte 1806 mm

Hoogte 1590 mm

Inhoud

Brandstoftank 55 L

Bagageruimte 439 – 1598 L

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *