Versluisgroep in Sassenheim

Naar aanleiding van het aantreden van een nieuw directielid, zitten we aan tafel met directeur-eigenaar Albert Versluis en zijn compagnon Jan van Heiningen van bouwadviesbureau Versluisgroep. “Mensgerichtheid en plezier wakkeren slim werken en ambitie aan.”

Bouwadviesbureau Versluisgroep heeft zich sinds de start in 2002 gespecialiseerd in het begeleiden van nieuwbouw, onderhoud en renovatie van onderwijshuisvesting en sportgebouwen. Ook het beheren van Vereniging van Eigenaren en het begeleiden van bewoners bij grootschalige renovatieprojecten is een specialiteit van het Sassenheimse bedrijf met 22 medewerkers, dat sinds 1 november uit een tweekoppige directie bestaat: directeur-eigenaar Albert Versluis en zijn compagnon Jan van Heiningen. Laatstgenoemde mag zich na een dienstverband van dertien jaar nu directielid noemen.

Mensgerichtheid
“Wij delen dezelfde kernwaarden: mensgerichtheid, plezier, slimheid en ambitie,” legt Albert Versluis uit wanneer hem
gevraagd wordt waarom de keuze op Van Heiningen is gevallen. “Met deze vier kernwaarden, die geworteld zijn in het DNA van ons bedrijf, onderscheiden we ons van andere bedrijven. Van die vier is mensgerichtheid bij Versluisgroep de hoogste waarde en de bron van waaruit de kwaliteit wordt geleverd die wij voorstaan. We weten dat geld vaak de voornaamste gunfactor is, maar dat kwaliteit de echte voldoening geeft. Als wij het nodig vinden, leveren we meer dan van tevoren is afgesproken en dat wordt gewaardeerd, en of dat ook wordt gehonoreerd zien we dan later wel.”

“Plezier is onze graadmeter,” voegen Albert Versluis en Jan van Heiningen toe. “Het grootste deel van je leven werk je. Als mensen met plezier werken, is dat voor ons een bevestiging dat alles klopt, zowel bij collega’s als bij klanten. Er wordt slim gewerkt, en ambities worden gerealiseerd. Bij het aannemen van onze medewerkers selecteren we hen op grond van onze vier kernwaarden.”

Niet sexy
Begeleiden van bouw- en onderhoudswerkzaamheden inclusief verduurzaming (zonnepanelen, isolatie, slimme installaties) is de core-business van Versluisgroep. Met scholengemeenschappen als belangrijkste klantgroep. De afgelopen jaren is het aantal scholen dat gebruikmaakt van de diensten van Versluis gestaag gegroeid. Enkele namen: Stichting Fioretti Teylingen, Stichting Educare in Nunspeet, Harderwijk en Nijkerk, de Sophia Scholen in de Duin- en Bollenstreek en Stichting Iris in Hoofddorp, Haarlem, Heemstede en Uithoorn.

“Onderhoud aan scholen is niet sexy,” leggen Versluis en Van Heiningen uit. “Wij ontzorgen, zodat scholen zich kunnen richten op hun primaire taak: lesgeven aan onze kinderen. Wij hebben kennis van de markt en hebben de afgelopen zestien jaar al meer dan 250 aanbestedingen van onderhoudswerkzaamheden georganiseerd. Door onze ervaring kunnen wij slimmer inkopen en kosten besparen, waardoor wij onszelf terugverdienen. Bovendien geeft het rust. Rust voor conciërges en facilitair managers, die zich kunnen richten op het primaire proces.”

‘Bouwen is gedoe’
Iets soortgelijks geldt voor bouwen en verbouwen. “Dat is gedoe,” zegt Albert Versluis. “Neem het begeleiden van grootschalige renovatieprojecten, waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Wij nemen bewoners bij de hand en verzorgen de voorlichting en inspraakrondes die wettelijk vereist zijn. We doen dit onder andere voor woonstichtingen en aannemers, onder het motto: schoenmaker blijf bij je leest.”

Ook VvE’s hebben de technische dienstverlening van Versluis ontdekt. “In één jaar tijd is het aantal VvE’en dat van onze diensten gebruikmaakt, gestegen van tien naar zestig. Wij maken voor hen de
meerjarenonderhoudsplannen en begeleiden de onderhoudswerkzaamheden.

Aan het einde van het gesprek komt de kernwaarde ‘ambitie’ en de toekomst van de Versluisgroep op tafel. Waar staat het bedrijf over pakweg vijf jaar? Versluis en Van Heiningen: “We willen consolideren in de breedte en het uitdragen van onze kernwaarden laten groeien.”

Jan van Heiningen versterkt directieteam
Op 1 november 2018 is Jan van Heiningen toegetreden tot de directie van Versluisgroep. “Jan deed al veel directietaken als verantwoordelijke voor de financiën en de projectadministratie. Ook stuurt hij de medewerkers aan,” zegt directeur-eigenaar
Albert Versluis over zijn nieuwe compagnon. “Dat hij nu directielid is geworden, is een bekroning voor zijn inzet voor Versluisgroep. Jan van Heiningen (44) kwam in oktober 2005 in dienst van Versluisgroep, waar hij achtereenvolgens projectadviseur, projectmanager en bedrijfsleider was en nu dus directielid. Van Heiningen kwam als werkvoorbereider bij zijn vorige werkgever, een bouwbedrijf, voor het eerst in contact met Albert Versluis. Samen begeleidden zij de bouw van een schoolgebouw van hogeschool Inholland. “Het klikte meteen,” zegt Albert Versluis. “Doordat we complementair zijn (ik creatief en gericht op visie, Jan gestructureerd), kunnen we lezen en schrijven met elkaar. Toen ik versterking zocht voor het leiden van het bedrijf, was Jan dus een logische keuze. Daarom trekken we nu samen de kar.”

Versluisgroep
Wattstraat 16
2171 TR Sassenheim
T (0252) 34 36 40
E [email protected]
I www.versluisgroep.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *