New Wings Gala in Grand Hotel Huis ter Duin op 11 mei 2019, georganiseerd door onderneemster Ewa Szalwinska

“Mijn naam is Ewa Szalwinska, ik ben een Nederlandse ondernemer van Poolse afkomst. Nederland heeft mij alle mogelijkheden gegeven mijn onderneming op en uit te bouwen. Daarom wil ik nu graag iets terugdoen voor de maatschappij.” Het doel dat zij daarvoor gekozen heeft is sportrevalidatie voor kinderen die een transplantatie achter de rug hebben. Het middel is een groot Gala in Huis ter Duin.

“Op 11 mei 2019 verwacht ik een volle Keizerzaal in Grand Hotel Huis ter Duin. Gepresenteerd door Angela Groothuizen, met optredens van Jamai Loman en Carolina Dijkhuizen. De eerste partners voor het Gala hebben zich al aangemeld. New Wings krijgt zelf ook vleugels.”

‘Het kwam heel dichtbij’
“Ik heb van dichtbij meegemaakt wat een transplantatie voor een mens betekent: mijn eigen broer Tomek leed aan nierfalen en hij had een transplantatie nodig. Na twee jaar wachten kreeg hij een donornier . . . en nieuwe energie. Daarom weet ik hoeveel energie en motivatie mensen na een orgaantransplantatie hebben. Zij kunnen hartstochtelijk vertellen over hoeveel het leven de moeite waard is en dat je nooit moet opgeven bij tegenslag. En Tomek loopt nu marathons,” vertelt Ewa grijnzend, “ik word al moe als ik daaraan denk. Terwijl hij ziek aan de grond zat moest ik hard werken om hier mijn bedrijf op te bouwen. Ik kreeg alle kansen om dat te kunnen doen en ben daar enorm dankbaar voor. Daarom wil ik nu, met andere ondernemers, iets voor de maatschappij terugdoen.”

Onze begunstigden
Het transplantatiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen is de eerste begunstigde van de stichting New Wings. Zij zijn actief bezig met een revalidatieprogramma na transplantatie speciaal voor kinderen. De andere begunstigde is de stichting Sport en Transplantatie die een serie activiteiten ontplooit rond het thema.

Onze partners en ambassadeurs
In haar directe omgeving vond Ewa al de nodige ambassadeurs en partners: “Wojciech Polak specialiseerde zich als arts in transplantatiechirurgie en is sinds 2009 werkzaam aan het Erasmus Medisch Centrum. Adriana Sklarz schreef in 2016 een boek over haar harttransplantatie uit 2009 toen zij 36 jaar oud was: ‘Vrouw met het hart van een man’. Zij
is nu een veel gevraagd ‘motivational speaker’. De eerste partner is Stephan Stokkermans, ‘mr Huis ter Duin’,
gastheer van het New Wings Gala. Het stichtingsbestuur bestaat – naast mijzelf – uit Anna Plewinska (Vice President at ING Commercial Banking) en Daniëlle van Zwieten (FAYA! Finance & Accounting).”

Ruimte voor nog meer partners
Om het succes nóg breder te maken zoekt Ewa nog meer partners: “Als ons idee je aanspreekt, doe dan met ons mee om hier een mooi succes van te maken. Je kunt ‘gewoon’ deelnemen aan het Gala door een plaatsje te kopen aan een van de tafels en van de avond te genieten. Je kunt ook een échte partner worden.  Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.”

www.newwings.eu

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *