Easy Dinner – Grote zaak achter een kleine gevel

GENOMINEERD STERKSTE SCHAKEL 2019

“De tijd vliegt”, het is al weer zeven jaar geleden dat Apo Yilmaz met zijn zaak neerstreek aan de Nesse in Waddinxveen. Hij is niet meer weg te denken aan de gezellige kade langs de Gouwe. “Dit is precies de goede plek voor mij en mijn restaurant. Niet te groot, zeker niet te klein en midden in de gemeenschap.”

Met honderd plaatsen binnen én honderd plaatsen op het terras aan het water is Easy Dinner zeker niet klein te noemen. “Wij zijn een grote zaak achter een kleine gevel. Maar wij zijn niet té groot, want de zaak zit regelmatig vol. En wij hebben het de afgelopen jaren nog mooier gemaakt door telkens te investeren: in een nieuwe bar, nieuwe keuken(apparatuur) en nieuwe faciliteiten voor de gasten.” Alles netjes weggewerkt achter de vriendelijke klokgevel van het monumentale voorhuis. De verandering van een terras naar een binnentuin met houtoven staat nu op het programma.“Onze gasten geven mij de energie om hard te werken en mijn eigen zaak te laten bloeien.”

Ze blijven komen

“De Nesse is het kloppende hart van culinair Waddinxveen. Wij gunnen elkaar het succes en zorgen er samen goed voor dat het hier gezellig is.” Het merendeel van de gasten van Easy Dinner zijn vaste gasten die volgens Yilmaz voornamelijk uit het dorp zelf komen. “Toen ik hier mijn eerste zaak begon, ben ik lid geworden van plaatselijke verenigingen en clubs. Ik wilde kennismaken met het dorp, en zorgen dat zij kennis maakten met mij. Als het kon liep ik zomaar met een dienblad vol hapjes bij een bedrijf naar binnen. Zo ga ik mijn ‘visitekaartje’ af.” Daarmee maakte Apo zich tot ‘bekende Waddinxvener’ en hij maakte Waddinxveen nieuwsgierig naar hem en zijn zaak. “En nu ze blijven komen zorg ik dat ik onze gasten regelmatig verras met een nieuwe kaart.”

Sfeer is het belangrijkst

“Maar de keuken is mijn ding.” Yilmaz was chefkok bij het Utrechtse Luden voordat hij voor zichzelf begon. Waarom dan? “Voor de zelfstandigheid, en voor de uitdaging. Het was mijn bedoeling dat mensen voor de sfeer komen.” ‘Is alles naar wens?’ is voor hem en zijn personeel dan ook een serieuze vraag. “Iedere avond loop ik altijd een rondje door de zaak om onze gasten te vragen of alles naar wens is. Ik wil verbeterpunten graag horen, want het gaat om de sfeer van hún avond uit.” Maar als kok vindt hij wel dat de basis in de keuken moet kloppen. Is sfeer ook belangrijk voor de catering opdrachten? “Ja, en daar ga ik dan zelf staan.”

‘Het Praathuis’

Schuin tegenover Easy Dinner staat een klein houten gebouw op de kade. “Dat is begonnen door een stel oudere heren uit Waddinxveen, die daar hun vaste stek voor een praatje van hebben gemaakt. Daar verzorgen wij al vaak koffie, thee en dergelijke. Maar kort geleden hoorde ik dat ze moeite kregen om het draaiend te houden. Ik heb besloten het paviljoen te kopen en zo de voortgang ervan veilig te stellen.”

Easy Dinner
Nesse 18, Waddinxveen
T 0182 649 840
E [email protected]
W www.easy-dinner.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *