Van bouwstraten tot designbeton

“Onze kracht? Als je ons belt krijg je meteen mijn vrouw Agnes of mij aan de telefoon,” zegt Michel Kappe, eigenaar van Beton Industrie Noordwijkerhout (kortweg BIN). “Klanten kunnen hun opdrachten bij ons over de schutting gooien en wij regelen het, dankzij onze jarenlange ervaring en omdat we iedereen in de betonwereld kennen.”

Het bedrijf van Michel Kappe levert alles wat met beton te maken heeft: betonplaten, keerwanden, rioolbuizen, stapelblokken, betonnen tegels en andere aan beton gerelateerde producten. Het klantenbestand aan wie deze producten worden geleverd is divers, van grote bouwbedrijven, zoals BAM, tot plaatselijke aannemers, hoveniers, grondverzetbedrijven en loonbedrijven. 

“Ook voor betonnen bouwstraten draaien wij onze hand niet om,” voegt Michel Kappe toe. Een bouwstraat bestaat uit een grote hoeveelheid betonplaten, die zorgen voor een goede ontsluiting van de bouwplaats en een schone werkplek. “Wij kunnen daarvoor alles regelen voor de klant, ook het leggen van de betonplaten. Onder andere in Voorhout en Oegstgeest hebben we bouwstraten gemaakt. Het gaat dan per project om een paar honderd platen die in een tijdsbestek van een paar dagen worden geleverd en gelegd.”

Hoge graad
“Standaardmateriaal kopen we in en kunnen we binnen een week leveren,” legt Kappe uit. “De lijntjes zijn kort tussen ons en de fabrieken die beton produceren, waardoor we een goede prijs kunnen bedingen. We kunnen snel schakelen en we regelen alles, ook het transport naar de bouwplaats. Want we richten ons op een zo hoog mogelijke klanttevredenheid met een hoge graad van dienstverlening. Zo onderscheiden we ons van andere bedrijven.” 

 “Maar waar we gespecialiseerd in zijn,” vervolgt Michel Kappe, “zijn speciale betonproducten. In die gevallen laten we mallen maken en gaan we zelf aan de slag in onze werkplaats in Sassenheim, waarnaartoe we in 2016 zijn verhuisd.” 

Geïmpregneerd beton
De voorbeelden van speciale betonproducten zijn legio. Maar waar Michel Kappe vooral trots op is, zijn geimpregneerde betonproducten, die in allerlei kleuren leverbaar zijn en die vuilafstotend zijn en altijd vrij van graffiti. BIN doet het impregneerwerk zelf. Michel Kappe wijst op de voordelen hiervan: de keus is groot en bij eventuele beschadigingen is het euvel snel verholpen, zonder dat er kleurverschil optreedt. Een recente opdracht is een betonnen kunstwerk voor de nieuwe woonwijk Sancta Maria in Noordwijkerhout. Het kunstwerk bestaat uit zeven elementen. BIN doet dit werk in opdracht van een landschapsarchitect.

Nederlandse fabrieken
Bij alles wat BIN doet, houdt het bedrijf rekening met het milieu. Kappe: “We willen dat ook onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld hebben. Vandaar dat we alleen zaken doen met Nederlandse fabrieken. Daardoor is de belasting van het milieu door transport zo laag mogelijk. Ook zoeken we naar hergebruik van beton. Een voorbeeld: het stof dat vrijkomt bij het schuren van betonnen vloeren, gebruiken we opnieuw. We zijn maar een klein bedrijfje, maar waar we een bijdrage kunnen leveren aan het milieu, zullen we dat zeker niet nalaten.”

Ook particuliere klanten
BIN levert betonproducten aan de zakelijke markt. Maar Michel en Agnes Kappe hebben ook particuliere klanten in hun orderportefeuille. Via Grijs Beton Design, dat ook eigendom is van de twee, wordt de consument voorzien van designbeton op wanden en vloeren en van betonnen (tuin)meubelen zoals keuken- en tafelbladen. In de bedrijfsruimte van BIN in Sassenheim is op de eerste etage een sfeervolle showroom gecreëerd, waar klanten een goede indruk krijgen van wat er allemaal mogelijk is met designbeton.

BIN – Beton Industrie Noordwijkerhout
Madame Curiestraat 21
2171 TW Sassenheim
T (0252) 21 23 22
E [email protected]
I www.betonindustrienoordwijkerhout.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *