Bedrijfswagentestdag 2018: “Alleen de bekeuringen zijn voor jezelf”

De zomer deed op 10 oktober tijdens de jaarlijkse bedrijfswagentestdag nog eens extra zijn best. Daardoor werd het een stralende dag, een dag die begon en eindigde op Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout. Tussendoor testten diverse ondernemers uit de regio gloednieuwe bedrijfswagens uit van regionale autodealers. 

“De auto’s van tegenwoordig zijn niet meer zo goed als vroeger. Als je de deur dicht gooit, zit er een deuk in!” De ochtend is nog zo rustig begonnen. Een voor een druppelen de testrijders binnen. Een kop koffie met cake zorgt ervoor dat de laatste restjes slaap verdwijnen. Maar met deze ironisch bedoelde opmerking van een van de testrijders, die als een steen in de vijver wordt gegooid, is iedereen meteen klaarwakker. 

Stamtafelgesprekken
Aan de twee grote stamtafels in de sfeervolle Heerenkamer van Tespelduyn ontspinnen zich vervolgens gezellige gesprekken tussen de deelnemers en de autodealers die meedoen aan de bedrijfswagentestdag editie 2018. Dat het even duurt voordat de auto’s buiten op hun plek staan en iedereen naar buiten kan voor de gebruikelijke groepsfoto, is dan ook geen enkel probleem. De aanwezigen hebben het druk met het bespreken van de prestaties van de auto’s van tegenwoordig en delen met elkaar hun ervaringen over hun vak: ondernemen.    

Rond de klok van negenen heet Paul Schelvis, bladmanager van Rijnstreek Business, de aanwezigen welkom. De deelnemers stellen zich kort voor. Uit het voorstelrondje blijkt dat er een mooie dwarsdoorsnede van het Rijnlandse bedrijfsleven aanwezig is in Tespelduyn. Voorbeelden: een hovenier, een eigenaar van een schoonmaakbedrijf, een verpakkingsmaterialenspecialist, een verhuizer, een ICT’er, een kerstpakkettenleverancier, een grondverzetbedrijf, een installatiebedrijf, een heftruckbedrijf, een internationaal bloemenexportbedrijf en een schoonmaakbedrijf van vliegtuigen.

‘Niet is te gek’
Voordat iedereen naar buiten gaat om de auto’s te testen, wenst Paul Schelvis de deelnemers een prettige dag. “Maak er een mooie dag van. Niets is te gek, alleen de bekeuringen zijn voor jezelf.” En het wórdt een mooie dag met temperaturen ruim boven de twintig graden en een stralende zon. Aan het einde van de middag vindt de afsluitende borrel daarom plaats op het terras, en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de bedrijfswagentestdag. Na een rondje ervaringen uitwisselen blijft het nog lang gezellig buiten onder het genot van een borrel en een bittergarnituur. 

Bent u benieuwd naar de ervaringen van de testrijders en de merken en modellen van de deelnemende autodealers? In dit nummer vindt u de testverslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *