Vraag naar modulaire magazijnrekken stijgt bij ondernemers

Modulaire magazijnen zijn steeds populairder bij tal van verschillende soorten ondernemingen en dat heeft méér dan één reden. Wat meer informatie over dergelijke magazijnen en welke voordelen ze bieden, is dan ook een interessante zaak!

Wat is een modulair magazijn?

Een modulair magazijn is een type magazijn dat zich aan verscheidene situaties kan aanpassen op het vlak van inrichting. Er kan dus ruimte worden gemaakt voor de opslag van een bepaald product, als daar nood aan is. De vraag naar bepaalde producten en goederen verandert continu en dankzij een modulair magazijn kan daarop worden ingespeeld!

De voordelen van zo’n magazijn reiken ver:

– Minder logistiek kosten
Zoals vermeld verandert de vraag naar producten altijd, waardoor de logistieke kosten ook continu oplopen. Bij een magazijn met vaste indeling liggen die kosten nog hoger – en dat maakt de meerwaarde van een aan te passen magazijn dan ook meteen duidelijk!

– Flexibiliteit is alles
Bij een modulair magazijn wordt gebruik gemaakt van een flexibel constructiesysteem, zoals Multitube. Zo’n systeem bestaat onder andere uit buizen, verbinders voor die buizen, wielen en rolbannen: allemaal elementen die aan elkaar verbonden worden in de opstelling die op dat moment nodig is. Het gevolg is een constructie die niet alleen erg stevig is, maar ook licht, gemakkelijk uit elkaar te halen én opnieuw gebruikt kan worden.

– Een ergonomisch magazijn
Dergelijke magazijnen bieden ook het voordeel dat ze ergonomisch zijn. Dat wil zeggen, ze geven werknemers in het magazijn de mogelijkheid om tijdens het verrichten van taken een natuurlijk houding aan te nemen die de gezondheid bevordert. Veilig en efficiënt werken worden op die manier geen enkel probleem meer en daardoor worden ook lichamelijke klachten zo veel mogelijk beperkt!

– Duurzaamheid is troef
Ten slotte is een modulair magazijn een van de beste, duurzame investeringen die je kan maken als bedrijf. Weinig bedrijven zijn tegenwoordig in staat om te voorspellen wat de rotatiesnelheid van bepaalde producten zal zijn – maar natuurlijk wil elke onderneming wel voorbereid zijn op eventuele veranderingen. En dat gegeven op zich verklaart voor een groot deel dat de populariteit van modulaire magazijnen toeneemt!

Meer informatie: www.multitube.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam