Honda CR-V: ‘Opvallend’

Dit najaar staat de nieuwe Honda CR-V bij dealer Abswoude Autopromenade in Noordwijk in de showroom. Nu vast een preview. Honda richt zich met name op de Aziatische en Amerikaanse markt en daarom ziet het merk er in onze ogen vaak wat on-Europees uit. 

Ook deze SUV variant, de CR-V. Een apart lijnenspel, maar wat minder extreem dan de Civic, maar het blijft een opvallende verschijning  tussen het ruime SUV aanbod in Nederland. Als gezins-/ zakenauto heeft deze CR-V het voordeel dat hij ook als 7-zitter leverbaar is als optie. Als 5-zitter is hij ruim, zowel voor- als achterin en in de bagageruimte heb je zo’n 561 liter laadruimte, dat met de achterbank plat vergroot kan worden tot 1.756 liter en dat is royaal. En zeker ook handig is de verstelbare laadvloer. Veel aandacht in het interieur is besteed aan aflegruimte voor kleine spullen. Onder de grote verschuifbare armsteun kan zelfs een groot tablet of kleine laptop geplaatst worden, terwijl door een verschuifbaar tussenschot eveneens kleine spullen opgeborgen kunnen worden. Onderin dit ruime vak tref je een imposante rij usb- en 12V-aansluitingen aan, die je ook achterin aantreft. Het dashboard is in tegenstelling van wat we van Honda gewend zijn plezierig rustig uitgevoerd met een mooi strakke bekleding over de volle breedte met in het midden een fors touchscreen. Deze nieuwe Honda is wat rijgedrag duidelijk ingesteld op comfort.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *