Echte Bakker Den Dulk bestaat 90 jaar

Op 21 april van dit jaar was het precies negentig jaar geleden dat grootvader Teun den Dulk een bakkerij met ventwijk begon in de Voorstraat in Katwijk. De ventwijk verdween, maar de bakkerswinkels bleven: twee in Katwijk, één in Rijnsburg, één in Valkenburg en vanaf november ook in Oegstgeest.

Wat ook bleef was de bakkerij waar echt ambachtelijk brood en banket wordt gebakken. Niet meer in de Voorstraat, maar op bedrijventerrein ’s-Gravendijck in Noordwijk, waar Teun den Dulk (inmiddels de derde generatie) in 2007 een nieuwe moderne bakkerij in gebruik nam. Samen met zijn vrouw Aryanne, zoon Thomas en dochter Anne geeft hij van daaruit leiding aan het veertig man/vrouw tellende familiebedrijf.

Horeca-gelegenheden
“Tegenwoordig koopt tachtig procent van de consumenten hun brood bij de supermarkt,” legt Teun den Dulk uit in zijn kantoor naast de bakkerij. “Daarmee moet je concurreren. Wij doen dat door een uniek broodproduct te maken, zowel qua smaak als vorm.” Den Dulk levert dat product aan consumenten in de diverse winkels, maar ook aan horecagelegenheden.

Teun: “Hoewel we altijd al wel aan de horeca leverden, heeft dit sinds we in 2007 naar Noordwijk zijn verhuisd, een hoge vlucht genomen. Restaurants willen graag een uniek broodje serveren. Daarom zoeken wij samen met koks steeds naar nieuwe variaties. Net als wij zijn ze bezig met het zoeken naar nieuwe smaakbelevingen en het optimaliseren van hun recepten. De koks geven ons input en dankzij die wisselwerking bedenken we steeds weer andere passende producten. Een prachtige ontwikkeling die ons mooie vak nog leuker maakt dan het al is.” 

‘Verser kan niet’
De zakelijke markt is als gevolg van deze aanpak, een behoorlijk groot segment geworden voor Den Dulk, dat behalve brood ook banket levert. “Vaak gaat het om maatwerk met bedrijfslogo’s en foto’s, bijvoorbeeld bij jubilea en andere bedrijfsfeestjes,” zegt Teun. “De  bestellingen van onze zakelijke klanten komen in de loop van de dag binnen via onze B2B-webshop, die we drie jaar geleden speciaal voor zakelijke klanten in gebruik hebben genomen. ’s Nachts produceren we de bestelde producten en ’s morgens vroeg leveren we het brood en banket bij de klant. Verser kan niet. En het is ook nog eens heel efficient.”

Echte Bakker Den Dulk
Keyserswey 23
2201 CW Noordwijk
T (071) 361 23 72
E [email protected]
I www.echtebakkerdendulk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *