Den Bleker Vakgroep: Beschoeiingen en nog veel meer

Middenin het Hollandse plassengebied bij Ter Aar heeft tuinspecialist Den Bleker zijn thuishaven. Het is daarom geen toeval dat alles wat nodig is voor het maken, leveren en plaatsen van beschoeiingen, wordt verzorgd door dit Ter Aarse familiebedrijf. “We hebben zo’n veertig jaar ervaring met beschoeiingen.” 

 Eigenaar Hans den Bleker is niet meer te stuiten als hem wordt gevraagd wat zijn bedrijf kan betekenen voor mensen die een beschoeiing bij hun tuin willen. “We kunnen het materiaal leveren,” legt hij uit. “Je moet dan denken aan planken en palen van uiteenlopende lengtes en diktes. Bovendien is het hout dat we verkopen, bijvoorbeeld steigerhout en hout voor de vlonders, FSC-gecertificeerd. Maar we leveren niet alleen, we plaatsen ook zelf beschoeiingen, in opdracht van particulieren, gemeentes en hoveniers met wie we intensief samenwerken. Per week hebben we wel zo’n 25 hoveniersbedrijven bij ons over de vloer met wie we samen tuinen aanleggen.”

Verhaal apart 
Het plaatsen van beschoeiingen in het plassengebied is een verhaal apart. Hans: “Omdat veel tuinen aan het water grenzen, kun je niet altijd met een auto aan de achterkant van de tuin komen. Dat zou betekenen dat je met machines en materiaal door de tuin moet. En dat heeft weer tot gevolg dat je dus schade aanricht. Zeker bij tuinrenovaties is dat niet gewenst. Daarom werken we met boten en pontons vanaf de plassen. Dat betekent wel dat je meerdere keren op en neer moet over het water om materiaal aan en af te voeren. Maar die kosten wegen op tegen de schade die je anders zou veroorzaken.”

Met de aanleg van tuinen heeft Den Bleker veel ervaring dankzij de jarenlange dienstverlening op dit gebied. “Onze klantenkring bestaat uit mensen met een hoekhuis en meer, zeggen we altijd. Door de vergrijzing besteden mensen meer tijd en geld aan hun tuin. Daar hebben wij profijt van, want deze mensen willen ontzorgd worden. En dat doen we graag, want bij ons komt de klant altijd van rechts.”

Twaalf trailers
Dankzij het totaalaanbod van producten en diensten op het gebied van tuinen kan Den Bleker alles doen voor de klant, dus naast beschoeiingen ook bijvoorbeeld schuttingen, de bestrating en de verlichting en alles wat in het verlengde ligt hiervan inclusief tuinhuizen en houten en aluminium veranda’s, waar veel vraag naar is. 

“Ik kan een voorbeeld geven van de omvang van het tuinwerk,” zegt Hans. “We leggen veel grote tuinen aan, in totaal honderden. Elke week komen er twaalf trailers met stenen bij onze vestiging in Bodegraven. We doen dit werk voornamelijk in de driehoek Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, maar incidenteel dankzij mond-tot-mondreclame ook verder weg tot in België en Duitsland aan toe.” Lachend: “Een tijdje geleden kreeg ik een belletje van een klant die een auto met onze naam in Duitsland zag rijden. Klopt dat wel, vroeg hij? Hij dacht dat de auto gestolen was en in Duitsland weer was opgedoken…”

Nul risico 
Hans afsluitend: “We hebben in de loop van de jaren een goede naam opgebouwd, mede dankzij ons personeel dat waarmaakt wat we onze klanten beloven. En dankzij het totaalpakket dat we bieden. Bovendien bieden we de klant één aanspreekpunt voor al het werk in de tuin. Dat voorkomt dat er meerdere partijen zijn die langs elkaar heen werken en elkaar de schuld geven als er iets fout gaat. Het risico ligt bij ons. Klanten vinden het prettig dat ze zelf nul risico hebben.” 

Den Bleker in het kort
Den Bleker Vakgroep bestaat in 1924 honderd jaar. Het bedrijf van Hans en Nanda den Bleker, dat zo’n dertig mensen telt, bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen. In Ter Aar heeft Den Bleker Tuin & Park een grote winkel met machines voor tuinen en parken, tuingereedschap en aanverwante artikelen.

Daarnaast verkoopt Den Bleker op drie locaties in Nieuwkoop hout en bouwmaterialen (Den Bleker Hout) en laminaatvloeren (Den Bleker Laminaatvloeren) en verhuurt het bedrijf machines en bouwmaterialen (Den Bleker Verhuur). In Bodegraven tenslotte heeft Den Bleker sinds 2014 een bedrijf in sierbestrating, natuursteen, beton en tuinhout (Den Bleker Tuinmaterialen).

Dankzij al deze activiteiten kan Den Bleker een totaalpakket aanbieden voor alles wat met de tuin te maken heeft, waaronder ook tuinhuizen, veranda’s en beschoeiingen.

Den Bleker Vakgroep
Korteraarseweg 150-152
2461 GP Ter Aar
T (0172) 60 22 03
[email protected]
www.mdenbleker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *