Hoogenboom/Ravelli Relatie Artikelen: “Een kerstpakket? Alles kan!”

Wie de showroom met kerstartikelen bezoekt van Hoogenboom/Ravelli in Katwijk, wordt met alle egards ontvangen. Een rode loper leidt de bezoeker naar de gezellig ingerichte ruimte, waar de koffie klaar staat. Met een kerstkransje. Ook in augustus.

“Bij ons is het het hele jaar kerst.” Ze zeggen het lachend maar toch serieus. ‘Ze’, dat zijn Jacco Hoogenboom van Hoogenboom/Ravelli Relatie Artikelen en diens collega Patrick Vergeer, die zich volledig toelegt op de verkoop van kerstpakketten bij Hoogenboom/Ravelli na een carrière van meer dan twintig jaar bij onder andere Ahold en de Bijenkorf, waar hij zich ook met kerstgeschenken bezighield.

Vijfduizend artikelen
“In februari begint het werk met het bezoeken van kerstbeurzen,” leggen Patrick en Jacco uit. “In maart komen de eerste van in totaal vijfduizend artikelen binnen, die we allemaal van barcodes voorzien. En vanaf mei melden zich de eerste klanten, op zoek naar een mooi kerstpakket voor hun personeel of klanten.” Maar de grootste drukte is tussen september en half december. “Dan zit er geen stop meer op.” De piek is vervolgens in november en december als alle verkochte pakketten in een aparte hal worden ingepakt en klaargezet voor de klant. Hierbij wordt de hulp ingeroepen van medewerkers van een sociale werkplaats. “Een mooie vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen, die ook door onze klanten wordt gewaardeerd.”

Niet verklappen
“Standaardpakketten leveren we via verkoop uit de catalogus en via de website. Deze standaard pakketten kan de klant ook bekijken in de showroom op de Ambachtsweg 5 in Katwijk. Wel graag op afspraak. Voor de custom-made pakketten moet je zeker in de showroom op de Sandtlaan 40 een afspraak maken. We leveren altijd maatwerk en onze kracht is de persoonlijke aandacht. Een goed advies vinden we belangrijk, daarom bouwen we eerst een goede relatie op met de klant. Van daaruit gaan we praten. Onze leus is: alles kan. Wil een klant een artikel dat we niet in het assortiment hebben, dan zorgen we dat we dat snel alsnog krijgen. Elk bedrijf, groot of klein, moet bij ons terecht kunnen. En hierbij hanteren we als uitgangspunt dat we de klant verrassen. Hoe we dat doen? Dat verklappen we niet. Dat moeten klanten zelf maar ondervinden.” 

Op kwaliteit onderscheiden we ons, voegen Jacco en Patrick toe. “Een bekend voorbeeld: vaak wordt gezegd dat de wijn in een kerstpakket niet te drinken is. Om dat te voorkomen, proeven wij alle wijnen vooraf. We gaan een paar middagen zitten, zetten een gezellig kerstmuziekje op en geven elke wijn die we drinken een cijfer.” 

Trends
De trend dit jaar is de vitale medewerker. De nadruk ligt op gezonde en sportieve producten, die op een eerlijke manier worden geproduceerd, zonder dat er bijvoorbeeld kinderarbeid aan te pas komt. “Je moet denken aan artikelen als een Smartwatch en Dopper-waterflessen, die op dit moment razendpopulair zijn,” melden Jacco en Patrick. “Maar we hebben ook andere verrassende geschenken, bijvoorbeeld een bevroren fles jenever van De Kuyper, die perfect op smaak is op het moment dat deze wordt geopend.” 

De keus is groot, zeggen Jacco en Patrick aan het einde van het gesprek als de koffiekopjes leeg zijn en de trommel met kerstkransjes leeggegeten. “We hebben te veel om op te noemen. Daarom nodigen we alle bedrijven in deze regio uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. De koffie staat klaar. Met een kerstkransje!”

Mini-kerstpakketten
Wil je je klant of medewerker eens op een andere manier verrassen? Geef dan een mini-kerstpakket met originele attenties. De mini-kerstpakketten zijn er in verschillende uitvoeringen en met verrassende thema’s. 

Tijd voor elkaar
Investeer deze feestdagen eens echt in elkaar. Ga offline en beleef samen de gezelligste tijd van het jaar. Samen delen, samen lachen, samen genieten. In ‘Tijd voor elkaar’ vind je op elke verpakking een vraag die je de ander kunt stellen; zo breng je een leuk gesprek op gang. De winterse sfeer en lekkere producten maken de gezellige avond compleet!

Hoogenboom/Ravelli Relatie Artikelen
Hoogenboom/Ravelli Relatie Artikelen bestaat sinds 1958 en is daarmee een van de oudste bedrijven in zijn soort. Behalve kerstpakketten en andere relatiegeschenken die te zien zijn in het fraaie pand aan de Katwijkse Sandtlaan, waar het bedrijf sinds 2006 is gevestigd, verkoopt Hoogenboom/Ravelli artikelen via de webshop www.relatieartikel.nl. De site wordt druk bezocht door klanten uit Nederland en België die snel behoefte hebben aan bedrukte relatiegeschenken als shirts, fleecetruien, pennen, usb-sticks, paraplu’s, tassen en aanstekers. 

Hoogenboom/Ravelli Relatie Artikelen
Sandtlaan 40
2223 GG Katwijk
T 071 –  408 01 63
I www.relatieartikel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam