De nieuwe MINI Cooper Cabrio

Recentelijk heeft MINI weer een subtiele facelift toegepast. Inderdaad is het ook deze keer weer vergrootglaswerk om de verschillen te vinden.  Een beetje restyling aan de voor- en  achterbumper, een paar nieuwe kleuren en een paar nieuwe lichtmetalen velgen.

Het meest opvallend en ook wel erg leuk zijn de achterlichten die links en rechts een deel van de Engelse vlag vormen en ook de logo’s zijn een beetje aangepast en nog een paar minimale details. De sportief gevormde stoelen zitten voor mij prettig. Lekker stevig met voldoende rug- en dijbeensupport. Het stuur pakt prettig aan en ik heb uitzicht op een eigenzinnig dashboard. In het midden de grote ronde klok die destijds de snelheidsmeter was, maar nu het uitgebreide infotainmentscherm is. In de dakconsole een aantal tuimelschakelaars.  Het bijzondere van dit Cabrio-dak is dat het in twee fasen open kan. In de eerste fase schuift het dak een stuk naar achteren, zodat je ook bij minder weer het open rijgevoel hebt. Bij de tweede fase gaat het hele dak eraf en rij je echt Cabrio. Het weggedrag is perfect. Doordat de wielen op de uiterste hoeken staan ligt hij als een blok
op de weg en kan je vierkant de bocht door gaan. Schakelen doet hij soepel en hij stuurt direct. Kortom puur sportief
rijgenot.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *