5 eenvoudige manieren om je bedrijf groener te maken

Groene bedrijfsinitiatieven zijn er niet voor niets: ze zijn een zegen voor het milieu. Een groenere werkplek vermindert de impact op de planeet. Daarbij is het ook nog een gezondere en productievere werkplek.
Het goede nieuws is dat het geen fortuin hoeft te kosten voor een klein bedrijf. Probeer met een aantal eenvoudige stappen je bedrijf te verduurzamen.

1) Verander verlichting in het kantoor
Je bespaart jaarlijks geen 10 miljoen kWh elektriciteit, maar het is zeker de moeite waard om te switchen naar LED-verlichting. LED lampen gebruiken veel minder energie en bevatten geen kwik en andere giftige gassen in gloei- en fluorescentielampen. Ze zijn prijzig, maar gaan ongeveer vijf keer langer mee dan andere lampen.

2) Plastic flessen elimineren
Er wordt vandaag de dag nog ontzettend veel kunststof afval gegenereerd. Natuurlijk wordt een deel van dit plastic gerecycled, maar waarom zou je niet stoppen met het kopen van plastic flesjes? Installeer een waterfiltratiesysteem op kantoor. Niet alleen zal het water fris en schoon zijn, maar je bespaart ook geld door de plastic flesjes te vermijden.

3) Gezonde medewerkers
Gezonde, energieke werknemers zijn creatiever en productiever. Help je medewerkers gezond te houden door een gezonde omgeving te creëren. Kies voor biologisch en duurzaam eten tijdens de lunch of vergaderingen: noten, biologische groenten en fruit.

4) Recycling en hergebruik
Hoe vaak gooi je oud papier weg en gebruik je glas en plastic? Kijk eens kritisch naar de manier van recyclen in het bedrijf. Koop ook producten van gerecycled papier en inktpatronen. Overweeg ook het aanschaffen van bedrijfsstempels. Inkt voor stempels is verkrijgbaar op waterbasis en ontzettend duurzaam. Je kunt je eigen tekst- of logostempel ontwerpen online. Een stempel is niet alleen goed voor het milieu maar het is ook creatief en valt op in de massa van communicatie-uitingen.

5) Maak groen denken een onderdeel van de bedrijfscultuur.
Betrek je werknemers bij de nieuwe (groenere) bedrijfsvisie. Vraag medewerkers input en ideeën te geven en richt eventueel een werkgroep op. Stel doelen op en maak het leuk door successen te vieren. Consumenten worden steeds bewuster en willen deelnemen aan een beter milieu en het goede voorbeeld te geven voor hun kinderen. Wees dus niet te laat, en onderneem vandaag nog actie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LisetteM
Heel mooi stuk, ik ben dezelfde mening toegedaan.
24-06-2024 11:09
LisetteM