Genomineerd voor De Sterkste Schakel 2019: AHCO Weg- en Waterbouw

Elf masten van Tennet’s 150 kV hoogspanningsnetwerk tussen Lisserbroek en Sassenheim kregen deze winter een nieuwe fundering. AHCO Weg- en Waterbouw verzorgde al het grondwerk. “Bij iedere locatie was er sprake van unieke omstandigheden. Dat is het soort werkzaamheden waar wij erg goed in zijn. Lokale kennis, technisch inzicht en vaardigheid met verschillende technieken stelt ons in staat bijzondere opdrachten aan te nemen.” Het bedrijf bestaat in 2018 dertig jaar.

Aad Otte is eigenaar van AHCO Weg- en Waterbouw. “Ik ben voordeurdeler met Otte Lisse, het bedrijf van mijn broer Tom. We hebben ieder een zelfstandig bedrijf, maar werken nauw samen. AHCO maakt gebruik van het grote materieel van Otte Lisse. Op die manier kunnen wij als klein bedrijf toch veel capaciteit leveren.” Aad is kleinzoon van Arie Otte die in 1934 met het transport van mest, riet en zuiveringsslib een bedrijf begon in Beinsdorp. “Mijn broer en ik gingen allebei de zaak in, maar ik legde mij van het begin af aan toe op het aannemen van projecten. Ik bouwde mijn eigen klantenkring op.”

Zelf achter de klant aan gaan
“Mijn opdrachtgever bij de hoogspanningsmasten is het bouwbedrijf dat door Liandon – de netwerkbouwer van Tennet – is ingehuurd. Bij de aanbesteding van het project hadden wij de werkzaamheden voor een ander bouwbedrijf berekend. Toen die de totale opdracht niet verkreeg ben ik zelf op de begunstigde van de aanbesteding afgestapt. Die zag al snel in dat wij ons terdege op het werk hadden voorbereid. Bij iedere locatie waren de omstandigheden anders: andere ondergrond, andere erftoegang, andere bemaling en zelfs andere verwachtingen over hoe wij het werk zouden achterlaten. AHCO had zich daar al helemaal in ingewerkt.” Dat Otte niet heeft gewacht dat zelf te gaan melden bij zijn potentiële klant werd ook op prijs gesteld.

Lokale, moeilijke klussen
“Onze sterkte zit in het realiseren van moeilijke, lokale klussen. In de weg- en waterbouw is alles sowieso al maatwerk. Maar het helpt wanneer je in de loop der jaren veel lokale kennis hebt opgedaan. Wij zijn goed in het organiseren van projecten, waarbij wij diverse specialismes inhuren en die op het juiste moment bij elkaar brengen. Daarnaast hebben wij altijd geïnvesteerd in het behalen en behouden van alle mogelijke normeringen en certificaten voor het werken met aparte grondsoorten, in kwetsbare omstandigheden of met speciaal materieel.”

Daar komt bij dat Otte nog steeds lol heeft in het toepassen van zijn opleidingen: “Ik heb HTS Weg- en Waterbouwkunde en daarna Bedrijfskunde gedaan. Dat past mooi bij ons werk, dat technisch inhoudelijk is, maar waarbij er ook veel toegevoegde waarde komt uit de juiste beheersing van het proces. Daarmee kunnen wij goede calculaties maken en er netjes binnen blijven.”

Trouwe klanten, stevige reputatie
“Ik heb nog steeds veel klanten uit onze beginjaren.” En dat komt volgens Otte vooral door de reputatie dat AHCO ‘geen brokken’ maakt. “Daardoor werken wij al zo lang als wij bestaan voor Esa-Estec, een organisatie die hele hoge eisen stelt aan iedereen die op hun terrein werkt. Onze klanten verwachten dat wij problemen oplossen, dat wij hen serieus nemen en dat wij ons inspannen om hun wens te begrijpen. Dat doen wij al dertig jaar met veel plezier.”

AHCO Weg- en Waterbouw
Heereweg 1A, Lisse
T 0252 417 788
E [email protected]
W www.ahco.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *