Strandpaviljoen Surf en Beach: Voortaan altijd open

Op 15 maart is Surf en Beach opengegaan om nooit meer dicht te gaan. Op het Katwijkse strand is een compleet nieuw, permanent strandpaviljoen verrezen, dat lichter, sfeervoller en efficiënter is ingericht. “Ik ben enorm trots,” zegt eigenaar Stefan van As.

Het eerste wat opvalt als je Surf en Beach binnenkomt, is de heldere lichtinval. Net als de Amsterdam ArenA (binnenkort Johan Cruijff ArenA) heeft het strand-paviljoen een glazen dak dat op zomerse dagen open gaat. Op koude dagen blijft het dak dicht, maar is er toch volop daglicht. In combinatie met de vloer-verwarming zorgt dat ook in de winter voor een zomerswarme uitstraling.

Franse Alpen
“Een mens heeft licht nodig, zeker in de winter,” legt eigenaar Stefan van As uit. “Daarom hebben we voor veel glas, een grote schuifpui en een dak met echt glas gekozen.” Nog een opvallend feit: de gemetselde haarden bestaan uit stenen die door Stefan zijn meegenomen uit de Alpen, waarmee subtiel gerefereerd wordt aan zijn vorige leven als eigenaar van een hotel-restaurant in de Franse Alpen, waar hij twaalf jaar woonde. Nu runt hij, samen met zijn vrouw Sandra, alweer tien jaar Surf en Beach in Katwijk aan Zee.  Het strand en de boulevard kregen een boost na de opening van de parkeergarage onder het duin, in 2014. Sindsdien hebben diverse paviljoen-houders er een vernieuwd, permanent strandpaviljoen geopend. Surf en Beach is de zesde in deze rij.

In november vorig jaar startte de bouw. Bouwbedrijf Alfons Bouw uit Valkenburg bouwde het paviljoen. Stefan: “Alfons is een goede vriend van mij. Samen met hem en ons eigen personeel hebben we Surf en Beach opgebouwd. Ik ben er enorm trots op dat we dit met elkaar hebben gerealiseerd. Viereneenhalve maand na de bouw is dit het prachtige resultaat. Onze strandtent is met 1000 m2 niet alleen een kwart groter dan het oude paviljoen, maar ook nog eens efficiënter ingericht. Het vorige paviljoen was een optelsom van diverse aanbouwtjes, nu hebben we een L-vormige ruimte met een apart gedeelte voor feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten waar 120 tot 125 mensen in passen.”

Middelgroot bedrijf
Het is nog maar twee jaar geleden dat Stefan van As meldde dat een permanente openstelling ‘geen must was’. Maar nu heeft hij deze stap toch gezet. Waarom? “Er is markt voor en het paviljoen elk jaar opnieuw afbreken en weer opbouwen kost ook veel tijd en geld. Daarom hebben we ervoor gekozen om voortaan altijd open te zijn.”
Het personeelsbestand is vanwege de permanente behuizing gegroeid van 60 naar 80 mensen inclusief vijf bedrijfs-leiders die in ploegendiensten leidinggeven aan het personeel. Er is een nieuwe chef-kok gekomen, die zijn sporen heeft verdiend in de horeca. Met zijn komst is de kaart bovendien uitgebreid met nieuwe, verrassende gerechten. “We hebben een kantoorgedeelte gecreëerd, waar we onze administratie en onze marketing doen, onder andere onze Facebook-campagnes,” meldt Stefan van As afsluitend. “In tien jaar tijd zijn we een middelgroot bedrijf geworden.”

Zakelijke gasten
“We hadden al regelmatig zakelijke gasten bij Surf en Beach, maar in het nieuwe paviljoen kunnen we deze voortaan nog beter van dienst zijn dankzij de aparte ruimte voor maximaal 125 personen,” zegt Stefan van As. Zij kunnen daar terecht voor teambuildingsessies, bedrijfspresentaties, borrels, barbecues en bedrijfsfeesten, al dan niet in combinatie met sportieve activiteiten op het strand of in de duinen, zoals raften, suppen, surfen en moutainbiken. Hiervoor werkt Surf en Beach nauw samen met Surfschool Katwijk. Stefan: “Wij regelen alles: eten, drinken en de sportieve activiteiten, zodat de klant één aanspreekpunt heeft en één factuur krijgt. Zakelijke gasten kiezen voor ons vanwege dit totaalpakket en natuurlijk vanwege de fantastische locatie. De zee en het strand hebben een ontspannende werking en dat geeft vaak de doorslag om hier naartoe te komen.”

Strandpaviljoen Surf en Beach
Boulevard Zeezijde 9
2225 BB Katwijk
T 071 – 401 65 63
E [email protected]
I www.surfenbeach.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *