Van Ziggo Dome tot de toneelvereniging in Oud Ade

Stel dat je 100 klanten of 100 medewerkers één keer per jaar eens in het zonnetje wil zetten met een evenement of bedrijfsfeest. Dan huur je een marketingbureau voor het thema en de uitnodigingen, een evenementenbureau voor de faciliteiten en Solid Rental voor beeld, licht en geluid.Op de valreep van 2018 zijn er heel veel bedrijven die dat een goed idee vinden. “Het is een gekkenhuis, maar wat ben ik blij dat wij de groei op tijd zagen aankomen.”

Het kantoor van Solid Rental hangt vol met schema’s van de orderafhandeling van het bedrijf. Ze geven de stappen aan vanaf de wens van de opdrachtgever tot en met de inzet van mensen en middelen bij uitvoering. “Wij hebben inmiddels twintig medewerkers in dienst en voor hen is het niet alleen boeiend, maar ook belangrijk, om te zien hoe ons werk tot stand komt. Ik wil graag dat iedereen in het bedrijf weet dat zij een belangrijke schakel zijn in dat proces.” Door de groei van Solid Rental is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen dat overziet. “En ik verwacht nog meer groei, dus Sander Warmerdam en ik moeten echt meer tijd gaan steken in het managen van die groei. Gelukkig hebben wij op tijd zien aankomen dat de markt ging opleven, zodat wij die groei goed aan kunnen.”

Ervaringen ontwerpen
Zodra een evenement een beetje omvang krijgt moet je je audiovisuele techniek op orde hebben om de boodschap goed over het voetlicht te krijgen. Mensen die spreken of optreden moeten goed belicht worden en iedereen moet kunnen horen wat ze te zeggen hebben. “Dat is niet het enige, want de manier waarop de verlichting werkt of een presentatie wordt getoond is ook belangrijk. Daarnaast dragen wij bij aan wat er te zien is op het podium of in de ambiance. Een recente opdrachtgever vroeg ons om tijdens één avond vijf verschillende vormen aan het plafond te geven. Die vraag sloot aan bij de ervaring die de opdrachtgever aan de bezoekers wilde meegeven.” Voor het juiste licht en geluid put Solid Rental uit de voorraad. Speciale decor onderdelen laten zij maken. “Dat laatste is vaak op uitdrukkelijk verzoek van de opdrachtgever voor eenmalig gebruik. Die wil dan niet dat mensen ergens anders precies hetzelfde zouden kunnen meemaken.”

Serieus werk in de regio
Solid Rental heeft inmiddels een grote naam opgebouwd voor dit soort evenementen, maar draait zijn hand niet om voor ‘kleine’ zaken. “Die wens van de opdrachtgever is het belangrijkst. Juist als het gaat om eenmalige gebeurtenissen. Dat vatten wij altijd even serieus op. Met onze werkwijze is dat ook heel goed schaalbaar. Groots en meeslepend werk in de Ziggo Dome is net zo belangrijk als een nieuwe geluidsinstallatie voor toneelvereniging Vios in Oude Ade. Zo’n opdracht om iets te doen in de Ziggo Dome is natuurlijk een krent in de pap. Maar wij staan stevig op onze basis van bedrijfsevenementen en personeelsfeesten voor regionaal opererende bedrijven, zoals Heembouw, Van Ruiten Foodpack of Rabobank Groene Hart Noord.”

Installaties in kantoren
Naast de vraag voor evenementen bedient het bedrijf ook de vraag voor permanente installaties onder de naam Solid Install. “Een van onze opdrachtgevers heeft als filosofie dat het kantoor de sfeer van thuis moet hebben. Hun werknemers zitten dus niet alleen aan een bureau, ze nemen hun rust in hetzelfde pand of sporten er. Dat vraagt om een heel ander soort belichting dan een stel TL-buizen. Wij hebben diverse ruimten mogen inrichten, waaronder de interne gym.” Ook directie-kantoren of overlegruimtes kan Solid Install de belichting geven die past bij het soort werk en sfeer die daar nodig zijn.

En dan nu  . . virtual reality
“Ik verwacht dat het niet lang zal duren totdat opdrachtgevers ons spannende vragen voor ‘virtual reality’ gaan geven.” De techniek staat nooit stil, dus ook hier richt Solid zijn pijlen op. “Technisch is het mogelijk om ruimtes in te richten met wandvullende videoschermen. Dat maakt het bijvoorbeeld voor een architect mogelijk om zijn klant ín een ontwerp te laten rondlopen. Dat kan zelfs al met een VR-bril op je hoofd en dat gaan wij natuurlijk ook zelf gebruiken.” Zo kan Solid zijn eigen opdrachtgevers een vrijwel perfecte indruk geven van de styling van een evenement vóórdat de inkopen zijn gedaan of de boel al is opgebouwd. “Dat maakt ons werk opnieuw weer leuker.”

Solid Rental
Guido Hogenboom
Kabelweg 94, Roelofarendsveen
T 088-331 3200
E [email protected]
W www.solidrental.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian