“Van samenwerking wordt iedereen beter”

“Bij ons koop je geen afzonderlijke bouwmaterialen maar complete systemen voor wanden, plafonds en vloeren inclusief de kennis over brandveiligheid en geluidswering,” zegt Dennis van Dijk, vestigingsmanager van Baustoff + Metall in Roelofarendsveen. “Het complete verhaal dus.”

“We zijn specialist in een specialistische markt.” Zo omschrijft Dennis van Dijk kortweg zijn bedrijf. “Als je bij ons systemen koopt voor wanden, vloeren, plafonds en bouwkundige brandpreventie koop je ook de zekerheid dat deze 60 minuten brandwerend zijn en 50 decibel geluid tegenhouden. Vaak weten onze klanten niet hoe het met de wet- en regelgeving zit op dit gebied, welke eisen er worden gesteld aan de constructie en hoe het zit met afdichtingen en doorvoeren. Onze medewerkers komen uit de praktijk en beschikken over ruime kennis en ervaring. Zij weten precies welke materialen en systemen bij elkaar passen. Zo kunnen zij onze klanten altijd voorzien van het beste advies op maat.”

Daarnaast biedt Baustoff + Metall eendaagse trainingen aan op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Deze zijn bestemd voor medewerkers van bouwgerelateerde bedrijven en zzp’ers. Na afloop van de training ontvangen zij een deelnamecertificaat.

28 meter hoog
Een tweede punt waarop het bedrijf van Dennis van Dijk zich onderscheidt van soortgelijke bedrijven, is de logistiek. Baustoff + Metal heeft een eigen wagenpark bestaande uit vrachtauto’s en kraanwagens die de bestelde materialen tot op een hoogte van 28 meter kunnen afleveren op de bouwplaats. Alles wat voor 14.00 uur wordt besteld, kan de volgende dag voor 7.00 uur ’s morgens worden geleverd.Vaak gaat het om de levering van materialen voor grootschalige projecten. Zo was Baustoff + Metall dit jaar betrokken bij de transformatie van het voormalige KPN-hoofdkantoor aan het Maanplein in Den Haag, dat tot een appartementencomplex wordt omgebouwd. Ook was het bedrijf betrokken bij de verbouwing en de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis in Breda. In 2018 zal Baustoff + Metall de toelevering van materialen verzorgen voor Naturalis in Leiden, dat momenteel grootscheeps wordt verbouwd.

Materialen zelf afhalen
Maar niet alleen voor grootschalige projecten kunnen bouwgerelateerde bedrijven in Roelofarendsveen terecht. Ook zzp’ers en de kleinere klusbedrijven die hun spullen liever zelf willen afhalen, zijn van harte welkom in het load en go-magazijn, waar duizenden producten liggen opgeslagen. De opslagruimte binnen is 4000 m2 groot, de opslagruimte buiten telt 1800 m2.

“We helpen altijd met inladen en geven desgewenst advies,” legt Dennis van Dijk uit. “Ook van tevoren bestellen kan. Wij zorgen dan dat alles klaarstaat, zodat mensen meteen weer verder kunnen met hun werk. Extra service vinden we belangrijk. Verder kun je ons omschrijven als een bedrijf dat met beide benen op de grond staat en dat zoekt naar partnerships met onze klanten. We willen samen optrekken, liefst al bij het begin van het bouwproces. Want uiteindelijk wordt iedereen beter van samenwerking.”

Profiel Baustoff + Metall
Baustoff + Metall is een Oostenrijks familiebedrijf met zeven fabrieken en ruim 90 filialen in onder andere Oostenrijk en Duitsland, waar het bedrijf marktleider is. In de Benelux heeft Baustoff + Metall zeven vestigingen, waarvan twee in Nederland, een in Den Bosch en een in Roelofarendsveen. In januari wordt in Zwolle een derde Nederlandse vestiging geopend. Daarmee bestrijkt Baustoff + Metall Nederland vanaf 2018 ook het noorden van het land. De drie Nederlandse vestigingen worden geleid door Dennis van Dijk en diens vader.

Baustoff + Metall biedt een compleet assortiment producten en diensten aan voor de droge afbouwsector, zoals systeemwanden, systeemplafonds, vloersystemen, isolatiemateriaal en diensten op het gebied van bouwkundige brandpreventie en akoestiek. Het levert vrijwel alles uit voorraad in heel Nederland. In Roelofarendsveen werkt een 15 leden tellend team van accountmanagers, logistiek adviseurs, magazijnmedewerkers en chauffeurs. In totaal zijn er ruim 1500 medewerkers in dienst bij Baustoff + Metall.

Baustoff + Metall
Cilinderweg 30
2371 DZ Roelofarendsveen
T (071) 751 77 51
I www.baustoff-metall.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *