Snelheid en zorgvuldigheid zijn sleutelbegrippen voor koeriersdienst

In het bekende pand van PEC aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn wordt druk gestuct en geschilderd wanneer ik er langsga voor een gesprek met Bob Kortekaas. “Sinds kort zijn wij aangesloten bij een grotere pakketdienst voor heel Nederland: Packs. Daarvoor is het nodig onze benedenverdieping te renoveren. Wij zitten hier prima, dichtbij onze klanten en vele uitvalswegen.”

PEC is ooit gestart door de vader van Bob Kortekaas. “Sinds 1998 was ik al mede-eigenaar en sinds 2007 ben ik enig eigenaar. Spijtig genoeg kwam hij kort geleden plots te overlijden.” Kortekaas gaat er sindsdien weer hard tegenaan vanaf de vertrouwde locatie. Zijn zus Maris Meyer helpt.

Koerierswerk en pakketdienst
“Koerierswerk en de pakketdienst zijn twee vrijwel geheel gescheiden werelden. Bij beide gaat het erom spullen van A naar B te brengen. Bij het koerierswerk moet dat vooral zo spoedig mogelijk. Bij de pakketdienst is ook de manier waarop het wordt vervoerd van belang.”

Iedere dag is anders en Bob en Marisa zeggen nooit nee. “De koeriersdienst leeft van het oplossen van stress en haast bij de klant. Het meeste werk daar doen wij voor bedrijven met externe monteurs. Die hebben vaak acuut een machineonderdeel nodig om hun reparatiewerk af te ronden. Maar wij rijden ook met akten van notarissen en wij hebben een grote handelaar in vliegtuigonderdelen als klant.”

Terwijl PEC bestaat uit twee medewerkers heeft het de beschikking over tien eigen auto’s. Voor het rijden van die auto’s heeft het bedrijf zo’n vijfentwintig oproepkrachten. “Bij ons zijn de lijnen kort. Je krijgt altijd één van ons tweeën aan de lijn – 24/7 – en wij regelen de rest. De puzzel om dit iedere dag weer goed af te laten lopen vinden wij het leukst.”

Mensen waar je op kunt bouwen
De oproepkrachten, de chauffeurs voor de koeriersdiensten, zijn al sinds de oprichting van het bedrijf VUT-ters en gepensioneerden. “De meesten doen het niet voor het geld. Het zijn mensen die een paar dagen per week wat willen doen om niet in een te groot gat te vallen. Het zijn serieuze krachten waar wij veel aan hebben en waar wij op kunnen bouwen.” Over voldoende animo voor dit werk heeft PEC niet te klagen. “Zij melden zich doorgaans vanzelf bij ons.”

Kwetsbare pakkettenvervoer
De pakketdienst is de tweede tak van sport voor PEC. “Met Packs bedienen wij kleinere bedrijven en consumenten die kleine aantallen pakketten willen laten vervoeren. Dat kan overigens tot het formaat pallet van 500 kg. Packs is daarbij vooral heel goed in het bezorgen van kwetsbare pakketten. Bij de grote jongens kun je er niet op rekenen dat je pakket heel aankomt. Hun systemen zijn te groot voor een zorgvuldige behandeling van afwijkende zaken. Dat doen wij met Packs wel goed. Zo hebben wij een groothandel van lijsten als klant en een maker van betonnen tuinbeeldjes. Wij bezorgen barbecuepakketten en verf.” Voor de betonnen tuinbeelden bedacht Bob Kortekaas een open doos met cellofaan als bovenzijde. “Dan ziet de hele keten dat de inhoud kwetsbaar is. Dat gaat nu nooit meer fout voor die klant.”

Kleine koerier met grote klanten?
Het bedrijf mag dan zelf slechts uit broer en zus bestaan, je kunt ze met de beste wil van de wereld niet klein noemen. “In Alphen en omstreken hebben wij meerdere honderden klanten uit allerlei sectoren. Voor Duijvelaar pompen rijden wij met onderdelen, Hoogvliet vertrouwt ons de nazending van gemiste brood-leveringen aan hun vestigingen toe. Voor die klanten rijden onze busjes als rijdende reclamezuil door de streek. Dat levert ons weer voldoende naamsbekendheid en klanten op. Net als aparte opdrachten zoals het rondbrengen van 233 boeketten namens de gemeente Alphen aan den Rijn.”

Bob en Marisa leveren full service vervoersoplossingen vanuit het vertrouwde huisje aan de dijk. Die zien de toekomst rooskleurig tegemoet.

Pigeon Express Couriers
Hoorn 232, Alphen aan den Rijn
T 0172 420 111
E [email protected]
W www.p-e-c.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *