“Er zijn veel vogels maar je moet ze wel vangen”

 “De bouw is bezig met een inhaalslag nu er weer vertrouwen is in de markt,” zegt Erik Omtzigt van Gouda Geo-Equipment. “Hierdoor is bij ons de omzet dit jaar met 40 procent toegenomen.” Een gesprek over de ontwikkelingen in de bodemonderzoeksbranche. 

“Onze orderportefeuille zit voorlopig vol,” stelt Erik Omtzigt tevreden vast. Zijn bedrijf heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe meetinstrumenten en die investering in research en ontwikkeling begint zich nu uit te betalen. “Dat is een super goede zet geweest. In 2017 hebben we mooie successen geboekt. Het jaar 2018 willen we benutten om te groeien door de verkoop van deze nieuwe instrumenten en het doorontwikkelen ervan.”

In brand
Hoewel Gouda Geo-Equipment sinds de oprichting in 2003 altijd groei heeft gekend, gaat het nu opeens snel en merkt het bedrijf dat het beter gaat in de bouw. Erik Omtzigt: “Projecten lagen stil en er werd niet geïnvesteerd. Nu lijkt het of Nederland in brand staat. We moeten met ons hele team stappen harder zetten om de vraag aan te kunnen. Er zitten veel vogels in de lucht, maar je moet ze wel vangen. Dat is ook reden waarom we nu uitbreiding zoeken. Maar we gaan geen wilde bokkensprongen maken, want we willen geen steken laten vallen. De kwaliteit en de service moeten goed zijn, want daardoor onderscheiden we ons. Onze reputatie staat als een huis en dat willen we niet kwijtraken. Bovendien betekent een slecht product dat onze klanten niet kunnen werken.”

Groter pand
De basis voor de goede kwaliteit is een gezellig team dat vriendschappelijk met elkaar omgaat, hard werkt en goed samenwerkt, legt Erik Omtzigt uit. “Dat zorgt voor een goed product en persoonlijke service. En dat ziet de klant terug. We horen dat ook van onze klanten. Ze respecteren het dat iedereen hen op een persoonlijke manier benadert. Wat ook een goede zet was, is dat we anderhalf jaar geleden vanuit Warmond zijn verhuisd naar een groter en representatief pand hier in Hillegom. Dat straalt vertrouwen uit naar de klant.”

Gouda Geo in het kort

Gouda Geo-Equipment ontwikkelt instrumenten voor het meten van de draagkracht van zand-, veen- en kleibodems, onder andere stalen buizen maar ook complete machines op auto’s met rups-banden. Het Hillegomse bedrijf verkoopt zijn producten in zo’n 120 landen aan voornamelijk
ingenieursbureaus in de geotechniek.

Gouda Geo-Equipment B.V.
Satellietbaan 8
2181 MH Hillegom
T (071) 531 84 75
E [email protected]
I www.gouda-geo.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *