Kia Stonic: Premium niveau!

Waarschijnlijk staat hij net in de showroom. De Kia Stonic. Het antwoord van Kia voor de liefhebbers van een compacte cross-over. Een opvallende verschijning door zijn opmerkelijke daklijn met fraaie dakrails, de two-tone kleurstelling, grote brede wielkasten, oplopende taillelijn en lange horizontale vouwen die de Stonic in zijn totaliteit een stoer uiterlijk geven.

Het interieur is daarentegen minder opvallend, hoewel je hem met wat optionele kleurelementen rondom de middenconsole kunt opvrolijken. Het dashboard ziet er strak en ergonomisch uit. Prominent is aanwezig het half-zwevende 7 inch infotainmentscherm met daaronder de unit voor de airconditioning. Opvallend voor deze cross-over is de wat lage zitpositie. De zit is op zich prima achter het dikleren stuur met afgeplatte onderkant. Achterin is er behoorlijk wat hoofdruimte, alleen is de beenruimte wat beperkt. Onder de achterklep is de bagageruimte van 352 liter keurig en kan worden uitgebreid naar 1155 liter. Rijden doet deze nieuwe Kia Stonic heel plezierig. Hij schakelt lekker strak met een makkelijk te doseren koppeling en de stuurbekrachtiging geeft een goed gevoel van wat er tussen wiel en weg gebeurt. Als je hem goed op toeren houdt kan je er sportief mee rijden. Op motorgebied is er een ruime keus en dat geldt ook voor de meerdere luxe-uitvoeringen variërend van EconomyLine tot BusinessDynamicLine. Cross-overs zijn hot in Nederland, dus ik denk dat deze nieuwe Kia Stonic een zonnige toekomst tegemoet gaat.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *