Kia Stinger, Premium niveau!

Als ik Kia roep, dan denkt u waarschijnlijk aan de Picanto of de Rio of aan 7 jaar fabrieksgarantie, maar ongetwijfeld niet aan een tegenhanger van de Audi A5 Sportback of de BMW 4 Serie Gran Coupé. Nou, ga er maar vast aan wennen, want hij komt er aan.

De Kia Stinger. Een forse auto met in de lengterichting geplaatste motoren met een keus uit de 2.2-liter dieselmotor met 200 pk, een 2.0-liter turbobenzinemotor met 255 pk of een 370 pk sterke biturbo-V6. Achterwielaandrijving en een onderstel met Mc.Pherson-veerpoten aan de voorzijde en een multilink achteras. Tegen meerprijs zijn vierwielaandrijving met torque vectoring en elektrisch verstelbare schokdempers leverbaar. Jawel, ik heb het echt over een Kia. Het interieur ziet er ook uitstekend verzorgd uit, waarbij hoogwaardige materialen gebruikt zijn. Premium niveau! Lekker dikleren stuur en een elegant gevormd dashboard met fraai ontworpen klokken. Volgens Kia maakt de Stinger indruk met zijn daadkrachtige aandrijflijn, mooie balans en directe besturing. Kia heeft inderdaad goed gekeken naar de concurrentie en is gekomen met een indrukwekkende auto met een goed design en hoogstaande techniek. Belangrijkste vraag blijft natuurlijk of deze Stinger kan opboksen tegen het gevestigde imago van onze Duitse vrienden. Dat zal nog een hele uitdaging worden vermoed ik. Zodra hij in de showroom staat bij AutoHaag Zeeuw in Leiderdorp zal ik hem voor u testen.

JOHN VROOM
ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *