Renault Koleos: ‘Franse verfijning’

De nieuwe Renault Koleos is een forse SUV met een even zo forse, stoere, maar toch elegant gelijnde neus, met een niet te missen Renault logo in de grille. 

DOOR JOHN VROOM ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Mooie chroom-omlijste raampartij aan de zijkant en een elegant gelijnde achterpartij, hetgeen met name veroorzaakt wordt door het design van de achterlichten.

Royale bagageruimte
Het nieuwe Renault-interieur met het grote verticale multimediascherm en het kwalitatief hoogwaardige dashboard zien er goed strak en redelijk clean uit en is in lijn met die van de Espace en Talisman. De zit achter het fraai ontworpen dikleren stuur is voor mij prima. Achterin zit je royaal met veel ruimte voor het hoofd en de benen. Ook royaal is de bagageruimte met 580 liter.

Minder reuze is de motorkeuze, want die beperkt zich tot twee dieselvarianten. Een 1.6 met 130 pk of een 2.0 met 175 pk. Voordeel is wel dat deze diesels bijna klinken als een benzinemotor. Beide motoren hebben voldoende trekkracht om deze toch forse Koleos op snelheid te houden.

Groot gebruiksgemak
De totale mix van het onderstel voelt goed aan en hij ligt strak op de weg. Opvallend is ook de rust en het comfort dat deze grote SUV biedt. De grootste pluspunten van deze Koleos zijn dan ook het praktische gebruiksgemak en het rijgedrag met een typisch Franse verfijning en design.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *