Simone van Heesch en Michael Bontenbal willen verwachtingen van gasten overtreffen

De Nesse, langs de kade van de Gouwe, onderaan de brug, is het centrum van het uitgaansleven van Waddinxveen. Een hele serie uitgaansgelegenheden heeft er een terras aan het water. Brasserie en Wijnbar Genieten is er sinds een jaar of drie één van en is er niet meer weg te denken. Hoe hebben Michael Bontenbal en zijn zakenpartner Simone van Heesch dat gedaan?

Eind 2013 was Simone van Heesch ‘helemaal klaar’ met het weekendwerk in de kroeg van Michael Bontenbal. En Bontenbal zelf was de lange avonden ‘zat’. Van Heesch was zelfs al weg en op zoek naar werk buiten de horeca toen Bontenbal haar vroeg om samen naar de mogelijkheden te kijken om aan de Nesse 12 en 14 iets te beginnen. “Iedereen verklaarde ons voor gek,” zeg Bontenbal, “de panden stonden al tweeëneenhalf jaar leeg, er zitten al andere zaken aan de Nesse en ‘de crisis’ was nog niet voorbij.” Maar Van Heesch en Bontenbal wisten precies hoe zij het wilden aanpakken en hebben doorgezet. Nu komen de gasten uit de wijde omtrek naar hen toe.

Genieten van goede wijnen en goed eten
‘Verwachtingen overtreffen’, dat is het centrale idee voor de zaak die Van Heesch en Bontenbal voor ogen stond. “Wij willen op het gebied van de wijnkeuze en van de kwaliteit van de gerechten vooroplopen. Je krijgt van ons geen standaardmenu van €25. Onze gasten weten inmiddels dat ze bij ons een prachtige keuze voorgezet krijgen.” En daar komen ze voor terug. “Laten we het zo zeggen,” zegt Van Heesch, “gasten met haast komen niet naar ons toe. Ze komen daadwerkelijk om te genieten.”

“Wij hadden oorspronkelijk ook bedoeld dat de zaak opgebouwd zou worden rond de beleving van wijnen. Het idee dat gasten voor onze wijnkaart komen en daar mooie gerechten bij bestellen komt wat langzamer van de grond dan verwacht.” Wijn is het domein van Bontenbal. “In overleg met onze vaste leverancier kies ik ieder seizoen een serie mooie wijnen uit voor onze aparte wijnkaart. In een wijnbar moet je een bijzonder glas kunnen komen drinken en verder niets. Ik adviseer je graag over de wijnen dieje misschien niet kent, maar die wel bij je smaak passen. Uiteindelijk blijkt dat gasten toch voor het gehele aanbod bij ons komen genieten. Heerlijk toch?”

Kwaliteit en aandacht
Brasserie en wijnbar Genieten is groot. Aan de kade hebben zij een dubbel terras met zo’n veertig stoelen, in de zaak nog eens zestig én er is een beschutte achtertuin met nog eens veertig stoelen. Dat is hard werken. Van Heesch: “Onze gasten stralen een verwachting uit die je kunt ‘lezen’. Wij trainen ons personeel erop om die signalen op te vangen: Neem de tijd om naar de gast te luisteren; Voel aan of hij graag wil dat je blijft kletsen of gewoon moet luisteren; Onthoud per tafel wat personen bestellen. Je hoeft niet bij iedereen op dezelfde wijze dienstbaar te zijn. Laat de gast dat maar bepalen.”

Naast aandacht is kwaliteit belangrijk. “Wij kopen ons vlees en groente in met oog voor kwaliteit en dan natuurlijk het liefste dagvers. Ook onze leveranciers passen hun werkwijzen daar nu op aan. Die komen nu vaker in de week met kleinere hoeveelheden, omdat wij dat belangrijk vinden.”

Het resultaat van de aanpak van Van Heesch en Bontenbal is een aan-winst voor het uitgaansleven in Waddinxveen.

Brasserie & Wijnbar Genieten
Nesse 12-14, Waddinxveen
T 0182 759 059
E [email protected]
W www.genietenwaddinxveen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *