De nieuwe BMW 5 Serie Touring

Eerder dit jaar testte ik voor u de nieuwe BMW 5 Serie in de Sedan versie en recentelijk introduceerde BMW de Touring versie die ik nu graag aan u voorstel. Belangrijkste factor is natuurlijk de extra bagageruimte, maar ik moet zeggen dat ik hem er ook fraaier uit vind zien dan de Sedan door zijn lijnenspel, maar dat terzijde.

De bagageruimte van de nieuwe BMW 5 Serie Touring is gegroeid naar 570 en met neergeklapte achterbank tot 1700 liter. Het laadvermogen groeide met maar liefst 120 kilogram tot 730 kilo. Ook indrukwekkend is de uitzonderlijke functionaliteit dankzij talloze praktische voorzieningen, zoals de in de verhouding 40:20:40 elektrisch neerklapbare achterbank (kwestie van een simpele druk op de knop in de bagageruimte), de separaat te openen achterruit en de automatisch te openen en sluiten achterklep. De afdekking van de laadruimte is voortaan op te bergen in een speciaal vak onder de laadvloer. En over zitten gesproken, ook deze 5 zit voortreffelijk en dat komt ook door de multifunctionele verstelbaarheid, waardoor ook ik mijn favo-stand kan creëren. En niet alleen ik heb een riante zitpositie, maar ook de medepassagiers zitten royaal en comfortabel.

Ja en rijden met deze nieuwe 5 Serie is dan ook een groot genoegen. Comfortabel, sportief, direct, kortom echt “Freude am Fahren”.

Motoren
Benzine
530i
540i xDrive

Diesel
520d
530d
530d xDrive

Afmetingen
Lengte 4.942 mm
Breedte 2.126 mm
Hoogte 1.498 mm

Inhoud
Bagageruimte 570 – 1700 l
Brandstoftank 68 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *