“Dat gasten terugkomen is de mooiste erkenning”

Ooit was ’t Trefpunt het dorpscentrum van de gemeente Zevenhoven en hoewel het die status niet meer heeft, is het nog steeds een ontmoetingsplaats voor gasten uit Zevenhoven en wijde omgeving. “We hebben veel vaste gasten, sommigen komen hier twee keer in de week eten.” 

Eigenaar Wil van der Meer vertelt met zichtbaar plezier over het horecavak waarin hij bijna vijftig jaar geleden begon, als jongste bediende in De Gouden Lantaarn in Oegstgeest (‘Een leerzame periode’). In 1980 begon hij voor zichzelf in Zevenhoven met een restaurant en twee snackbars, in 1990 gevolgd door ’t Trefpunt, dat hij van de gemeente overnam. Hij runt de zaak samen met zijn vrouw Marion. Sinds enkele maanden is Amber Uijttewaal vast in dienst. Verder staan er zeven oproepkrachten op de loonlijst.

Leven in de tent
“Toen ik het overnam, vroeg de gemeente mij om leven in de tent te brengen,” kijkt de inmiddels 64-jarige Wil van der Meer terug in de tijd. “Op tijd hebben we het roer omgegooid met twee zalen voor feesten, bruiloften en vergaderingen voor bedrijven. Dit hebben we langzaam maar zeker geïntegreerd in het café en het restaurant plus terras. We scoren een 8,4 op recensiesite IENS en we krijgen veel reacties op Facebook, bijvoorbeeld met ons item ‘dessert van de week’. Dat zijn goede graadmeters. Maar waar we vooral aan merken dat het aanslaat, is dat gasten steeds terugkomen. Dat is de mooiste erkenning die je kunt krijgen.”

Verslaafd
Wil omschrijft de sfeer in ’t Trefpunt als gemoedelijk, gezellig en informeel. De keuken is een mix van Franse en Nederlandse gerechten, mede dankzij het feit dat zijn vrouw Marion van Franse afkomst is. “We maken alles zelf: sauzen, soep, ijs en serveren de gerechten op de ouderwetse manier met verschillende soorten groente, frieten en aardappelen. We halen weleens een gerecht van de kaart, maar mensen blijven ernaar vragen. En voor mensen die vaak komen, hebben we een wisselend weekendmenu buiten de kaart om. Mijn vrouw is een toppertje: ze kookt en runt de keuken, waar ik veel waardering voor heb. Ik praat met de gasten en koppel ze aan elkaar.”

“Ik ben verslaafd aan dit werk,” vertelt Wil aan het einde van het gesprek. “Het is mijn enige hobby, dus ik zie mezelf dit over vijf jaar nog wel doen. Een ander gaat vissen, ik ben graag hier. Het is door het hele jaar heen druk en het loopt goed, zeker het restaurant, en daar ben ik best trots op. We hebben gewoon leuk werk, omdat we bijna altijd met blije mensen te maken hebben. Vandaar ook ons motto: ‘Uw feest is ons werk’.

Café-restaurant-partycentrum ’t Trefpunt
S. van Drielstraat 4
2435 XZ Zevenhoven
T 0172 – 538 588
I www.partycentrumtrefpunt.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *