Van bollenschuur naar ‘De Kloosterschuur’

Dertig jaar geleden begon hovenier Leo van der Valk, met 1 medewerker, in de oude bollenschuur van zijn vader aan de Rijnstraat in Katwijk-Binnen. Nu wordt Boomverzorging en Hoveniersbedrijf Leo van der Valk onderdeel van zijn initiatief ‘De Kloosterschuur’, een nieuw bedrijventerrein op Klei-Oost in Rijnsburg. 

De bouw van het bedrijfsverzamelgebouw ‘De Kloosterschuur’ met vijftien bedrijfsunits start na de zomer. In 2018 volgt een tweede fase met nog eens dertien units. De grootte van de bedrijfsunits, varieert van 156 m2 tot 252 m2 en de koopsom van 162.500 tot 252.000 euro. Het gehele complex waar het Boomverzorging en Hoveniersbedrijf onderdeel van is, is ontworpen door STOL architecten uit Lisse.

Van der Valk is op dit moment gevestigd aan de Roysloot in Rijnsburg, maar het bedrijf groeide uit zijn voegen. Het bedrijf besloot daarom op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Architect Chris Warmenhoven is in de hand genomen voor het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand en de bedrijfsunits daar omheen. ‘De opdrachtgever heeft thema’s als duurzaamheid en toekomstbestendigheid hoog in het vaandel staan, hier hebben wij als architectenbureau de thema’s logistiek enherkenbaarheid aan toegevoegd’, vertelt Warmenhoven. ‘Voor ondernemers is het belangrijk om een thuisbasis te hebben die aansluit op de eisen van nu.’ De units zijn multifunctioneel en geschikt als werkplaats, opslagplaats, showroom of kantoor.

De verkoop van die units is in handen van Basis Bedrijfshuisvesting. ‘De markt voor bedrijfspanden trekt aan’, zegt makelaar-taxateur Joey de Rooij. ‘Dat hebben we gemerkt bij soortgelijke projecten in Leiden op de Rooseveltstraat en in Katwijk op bedrijventerrein ’t Heen (Scheepmakerstraat). De 23 bedrijfsunits in deze twee bedrijfsverzamelgebouwen waren allemaal binnen enkele maanden verkocht.’

Als de voortekenen niet bedriegen, zullen ook de units in het nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw aan de zuidkant van bedrijventerrein Klei-Oost snel een koper vinden. Nog voordat de initiatiefnemers de nieuwbouw hebben gepresenteerd, zijn er al zes units verkocht. Onder andere aan een aannemer, een stukadoors- bedrijf en een strandtenthouder. Ook diverse beleggers hebben hun belangstelling al getoond.

De bedrijfsunits worden casco opgeleverd, waarbij het ook mogelijk is om meerdere units aan elkaar te schakelen. Extra voorzieningen zijn in overleg mogelijk, bijvoorbeeld een tussenvloer of de aanleg van krachtstroom. Het onderhoud gebeurt gezamenlijk door een Vereniging van Eigenaren. Het bedrijfsverzamelgebouw heeft voldoende parkeergelegenheid en heeft door zijn ligging 2 gevels aan een straatzijde waarvan één zelfs aan een 4 meter brede watergang met groene oevers.

Zonne-energie
Bijzonder aan de units op het 11 hectare tellende bedrijventerrein aan de rand van tuinbouwgebied Kloosterschuur zijn de ligging en het weidse uitzicht, met voldoende parkeergelegenheid. De daken van het pand worden door Grimbergen-Noordermeer uitgerust met zonnepanelen die de energie leveren voor de vloerverwarming en de elektrische apparaten, inclusief opslag en de mogelijkheid om de energie door te verkopen. Hierdoor en door het gebruik van duurzame materialen zijn de energiekosten laag, waardoor kopers in aanmerking komen voor aantrekkelijk financieringsmogelijkheden van banken. Mede hierdoor hebben de units een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Meer informatie
Meer informatie over de bedrijfsunits, die desgewenst ook gehuurd kunnen worden, is verkrijgbaar bij

Basis Bedrijfshuisvesting
Vrijheidslaan 35
2321 JR Leiden
T 071 – 523 32 77
E [email protected]
I www.basis.nl 

IN HET KORT

Boomverzorging en Hoveniersbedrijf Leo van der Valk
Leo van der Valk is blij met het ontwerp en de samenwerking met STOL architecten en Basis Bedrijfshuisvesting. Het nieuwe pand krijgt de beschikking over alle faciliteiten die een modern hoveniersbedrijf nodig heeft, met op het terras een grote olijfboom. ‘Een eye-catcher’, volgens Van der Valk die als bomenliefhebber de boom al bij het eerste ontwerp liet intekenen.

De uitstraling van het door STOL architecten ontworpen bedrijfspand is waar het boomverzorging- en hoveniersbedrijf voor staat: duurzaam, robuust en met oog voor materiaal en detail. Die punten komen ook terug in de werkzaamheden die Van der Valk verricht bij de aanleg van tuinen. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialisatie wat varieert van snoeien, kappen, bestraten, tot de aanleg en onderhoud van een tuin. Enkele medewerkers zijn speciaal opgeleid voor het snoei- en zaagwerk van bomen op lastig bereikbare plaatsen. Samen met een 30 jaar lange ervaring, is daarom geen opdracht te hoog gegrepen.

Naast het groenwerk heeft het bedrijf dit jaar twee nieuwe ‘takken’ ontwikkeld. Dochter Leonie van der Valk zit ook in het bedrijf, net als schoonzoon Kees van Duijvenbode, en heeft zich onder andere gericht op het duurzaam gebruik van gekapt hout. Van verschillende soorten hout en bomen worden nu onder andere tafelbladen gemaakt. Vanwege deze activiteit komt er een showroom in het nieuwe pand van het hoveniersbedrijf. Daarnaast is het bedrijf nu ook inzetbaar bij ongediertebestrijding, een groeiend probleem in veel gemeenten. Met een speciale ‘ongediertebus’ gaat een van de medewerkers dagelijks op pad om al het ongedierte aan te pakken.

Het bedrijf wil in maart 2018 verhuizen. Van der Valk: ‘We zijn echt aan verhuizing toe. Het is een groot project, maar we zijn er helemaal klaar voor’.

Hoveniersbedrijf Leo van der Valk
De Roysloot 4E, 2231 NZ Rijnsburg
T 071 – 408 10 51 E [email protected] 
I www.leovandervalk.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam