Brasserie La Terrasse in Grand Hotel Huis ter Duin

Met een compleet vernieuwde keuken en een terras met prachtig uitzicht over de Noordzee, is Brasserie La Terrasse in Grand Hotel Huis ter Duin klaar voor het zomerseizoen. “We proberen een wauw-effect bij de gast op te roepen.”

“Er zijn veel restaurants in de regio, maar La Terrasse is dé brasserie van de Bollenstreek,” zegt Jeroen Zuidberg, sinds 2002 chef-kok van Brasserie La Terrasse. En dat is dankzij een veelvoud aan pluspunten: eigen parkeerfaciliteiten pal voor de deur, de mooie ligging van de brasserie met binnen en buiten op het terras uitzicht op de Noordzee, het uitstekende serviceniveau en de kwaliteit van de gerechten en de wijn.

Clubsandwich
“Onze keuken is Frans-klassiek met onder andere salades en – hoe kan het anders aan zee – vis,” legt Jeroen Zuidberg uit. “Door een spannende manier van presenteren, proberen we een wauw-effect bij de gast op te roepen. Blikvangers op de kaart zijn de Huis ter Duin-salade, kreeft, oesters en fish & chips, maar waar onze gasten vooral voor terugkomen is de clubsandwich. Een internationaal gerecht dat je overal ter wereld kunt krijgen, maar bij ons is de clubsandwich het lekkerst, mede dankzij de verse ingrediënten, zeker in combinatie met een bijpassende wijn.”

Ook zakelijke gasten zijn regelmatig te vinden in La Terrasse, ook vanwege de goede bereikbaarheid midden in de Bollenstreek. De meeste van hen komen er op doordeweekse dagen. Er wordt geluncht, geborreld en gedineerd. En verder is er voor gasten die overnachten in het hotel doorlopend roomservice, wat door de keuken van La Terrasse wordt geserveerd.

Domein
In het restaurant en het terras van de brasserie is plek voor zo’n honderd gasten. Bij de lager gelegen Terrace Bar kunnen nog eens driehonderd gasten een plek vinden. De Terrace Bar – met buitenkeuken, ligbedden en de karakteristieke stoelen met overkapping – is het domein van Hans Sprengers, supervisor Food & Beverage. Hij begon in Huis ter Duin als flexmedewerker tijdens zijn studie.

Inmiddels is hij vijf jaar in dienst van het Noordwijkse hotel. Ook Hans Sprengers verwelkomt, net als chef-kok Jeroen Zuidberg, zakelijke gasten, onder andere deelnemers aan congressen die zeer regelmatig in het Noordwijkse hotel plaatsvinden. “Zij kiezen voor de Terrace Bar vanwege de plek,” legt Hans Sprengers uit. “Op een informele manier kun je hier overleggen met een zakenpartner of een collega,

onder het genot van koffie, wijn en een lunch of een diner. Het is een rustgevende plek met een prachtig uitzicht op zee. Een ideale locatie dus. En zit het zakelijke gedeelte erop dan hebben we voor de liefhebber een prachtige kaart met gin-tonics inclusief bijpassende bites. Onze intentie is dat gasten hier kunnen genieten tot na zonsondergang. Iedereen op het terras en in de brasserie zet zich daarvoor in.”

Brasserie La Terrasse/Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
T 071 – 365 1273
I www.restaurantlaterrasse.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *