Brasserie Havenkwartier in Katwijk: “Je moet geloven in een goed concept”

Op 12 januari van dit jaar opende Brasserie Havenkwartier in Katwijk haar deuren. Vanaf dag één zit het restaurant vol. Een gesprek met Robin van Klaveren van de gelijknamige Katwijkse horecafamilie, die ook eigenaar is van Eeterij Het Wapen van Kattuk en strandpaviljoen D(e)ining 19.  

Toegankelijk. Als je Brasserie Havenkwartier in één woord zou moeten omschrijven dan is het met dat woord. Het geldt voor de inrichting: in de Franse stijl uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het geldt voor de menukaart waarop Frans-klassieke gerechten staan als steak, eendenborst, zalm, tong, kreeft en oesters plus een wisselende dagschotel van € 15,75. En het geldt bovenal voor de bereikbaarheid, net buiten het centrum naast de jachthaven, met volop gratis parkeergelegenheid.

Ideaal concept
“Voordat we deze zaak openden, hebben we het land doorkruist op zoek naar het ideale concept,” legt chef-kok Robin van Klaveren uit. “Waar we op uitkwamen, is een snelle aanrijroute en gratis parkeergelegenheid. Vooral voor zakelijke gasten die snel willen lunchen of dineren, is dat ideaal. Op verzoek regelen wij dat het eten klaar staat als de gasten arriveren.”

De medewerkers van Brasserie Havenkwartier combineren dit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een mooie menu- en wijnkaart, een prima service en een gezellige sfeer. Robin: “De ambiance bepaalt voor zeventig procent het succes. Maar het is het complete plaatje dat ervoor zorgt dat het hier vanaf de eerste dag gigantisch druk is. En dan te bedenken dat het vaarseizoen nog moet beginnen. Mensen kunnen hier de hele dag doorlopend terecht. ’s Morgens serveren we een ontbijt met diverse eiergerechten en koffie met gebak en dat loopt over in de lunch en het diner.”

Ervaring
Robin van Klaveren is inmiddels ruim tien jaar werkzaam in het horecavak. Voordat hij de leiding kreeg in de keuken van strandpaviljoen D(e)ining 19, deed hij ervaring op bij sterrenrestaurant De Zwethheul van chef-kok Mario Ridder in Schipluiden, bij Auberge De Kieviet in Wassenaar en bij KW106 in Katwijk. “Daar heb ik geleerd om hard en gedisciplineerd te werken en hoe belangrijk de presentatie van de gerechten is.”

En nu dus Brasserie Havenkwartier, het derde restaurant van de familie Van Klaveren na Eeterij Het Wapen van Kattuk, geleid door broer Pieter van Klaveren, en D(e)ining 19, gerund door vader Jaap van Klaveren (in de keuken) en moeder Lies van Klaveren (als gastvrouw). Zij springen ook regelmatig bij in Brasserie Havenkwartier bij zoon Robin. De bedoeling is dat Robin deze zaak op termijn overneemt.

Hard werken
Robin afsluitend: “Al onze restaurants lopen goed. Iemand heeft weleens tegen ons gezegd: ‘Het lijkt erop of alles wat jullie aanraken in goud verandert’. Maar of een restaurant slaagt, heeft te maken met hard werken, goede mensen, kwaliteit en vooral een goed concept. Als je een goed concept hebt en daarin gelooft, dan lukt het.”

Brasserie Havenkwartier
Rogstraat 1
2224 TW Katwijk
T 071 – 529 49 22
E [email protected]
I www.brasserie-havenkwartier.nl 
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam